Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Δεν είναι πιθανή η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη FED το 2015

Deutsche Bank: Δεν είναι  πιθανή η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη FED το 2015
Μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε, μεταξύ άλλων, τη δυσμενή αντίδραση των αγορών, σημειώνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας
Δεν θεωρεί πιθανή μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μέσα στο 2015 η Deutsche Bank, σημειώνοντας ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα FED να ξεκινήσει έναν ανοδικό κύκλο φέτος.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας, ένας από τους λόγους που εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων είναι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε τη δυσμενή αντίδραση των αγορών στις περισσότερες περιοχές του κόσμου.
Παράλληλα, επισημαίνεται, η συνεχής ενίσχυση του δολαρίου φαίνεται να οδηγεί σε περισσότερες συζητήσεις σχετικά μέχρι ποιου σημείου η ενίσχυση του δολαρίου παύει να αποτελεί ένα σημάδι της ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας και αρχίζει να αποτελεί έναν λόγο για να αμφισβητείται αυτή η ενδυνάμωση.
Οι αναλυτές διερωτώνται αν η FED μπορεί να έχει την πολυτέλεια να χάσει τη θέση της από άποψη άσκησης πολιτικής στον παγκόσμιο πόλεμο νομισμάτων που διεξάγεται, προσθέτοντας ότι αυτή η ιστορία δεν θα μπορούσε να προχωρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης