Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από τα 56 δολ. το πετρέλαιο Brent, μετά το ράλι του δολαρίου

Κάτω από τα 56 δολ. το πετρέλαιο Brent, μετά το ράλι του δολαρίου
Νέο υψηλό 12 ετών του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία του έναντι του ευρώ να διαμορφώνεται στο 1,0561 δολάριο
Σε χαμηλό ενός μηνός υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου Brent, κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, πριν σταθεροποιηθεί, επηρεαζόμενη από το ράλι του δολαρίου αλλά και τα στοιχεία για τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου.
Το δολάριο σημείωσε νέο υψηλό 12 ετών, με την ισοτιμία του έναντι του ευρώ να διαμορφώνεται στο 1,0561 δολάριο.
Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 25% από τον περασμένο Μάιο, κάνοντας ακριβότερα τα εμπορεύματα που αποτιμώνται σε δολάριο για εκείνους που συναλλάσσονται με άλλο νόμισμα.
Παράλληλα, φέτος, οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, παρά τις εκτιμήσεις για μια μείωση της παραγωγής λόγω των χαμηλότερων τιμών.
«Εκτιμούμε περισσότερες πτωτικές πιέσεις σήμερα», ανέφερε ο αναλυτής για το πετρέλαιο της Phillip Futures, Daniel Ang, στη Σιγκαπούρη, μετά την υποχώρηση άνω του 3% του πετρελαίου Brent την Τρίτη.
Τα συμβόλαια για παράδοση τον Απρίλιο του πετρελαίου Brent σημείωσαν χαμηλό ενός μηνός στα 55,92 δολάρια το βαρέλι, πριν ανακάμψουν στα 56,39 δολάρια.
Τα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό τύπου West Texas για παράδοση τον Απρίλιο, σημείωσαν άνοδο στα 48,53 δολάρια το βαρέλι, λαμβάνοντας στήριξη από την πτώση – έκπληξη των αποθεμάτων πετρελαίου στη μεγαλύτερη παγκοσμίως καταναλώτρια χώρα την περασμένη εβδομάδα, με το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο να αναφέρει ότι μειώθηκαν κατά 404.000 βαρέλια την Τρίτη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης