Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τη δολοφονία Nemtsov ζητούν οι Ευρωβουλευτές

tags :
Τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τη δολοφονία Nemtsov ζητούν οι Ευρωβουλευτές
ΕΕ: "Το Κρεμλίνο μετατρέπει τη Ρωσία σε ένα κράτος καταστολής, ρητορικής μίσους και φόβου"
Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης, διεθνούς έρευνας για τη δολοφονία του Ρώσου, στελέχους της αντιπολίτευσης Boriss ζήτησε με ψήφισμά του το ΕΚ. Είναι η "πλέον σοβαρή πολιτική δολοφονία στην πρόσφατη ρωσική ιστορία" τόνισαν με έμφαση οι ευρωβουλευτές, τονίζοντας ότι η προπαγάνδα που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο μετατρέπει τη Ρωσία σε "ένα κράτος καταστολής, ρητορικής μίσους και φόβου". 
Η δολοφονία του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπο συνδέεται με την έρευνα που διεξήγαγε σχετικά με τη συμμετοχή της Μόσχας στον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ο θάνατος του συνέβη δύο ημέρες προτού ηγηθεί μίας διαδήλωσης κατά της ρωσικής παρουσίας στην περιοχή.
«Ο Μπόρις Νέμτσοφ αφιέρωσε τη ζωή του σε μια πιο δημοκρατική, ευημερούσα, ανοικτή Ρωσία και στη δημιουργία στενών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και των γειτόνων και εταίρων της" υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές οι οποίοι αποτίνουν φόρο τιμής στη μνήμη του εκφράζοντας την λύπη τους για το γεγονός ότι η Μόσχα απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε δυτικούς βουλευτές και διπλωμάτες που επιθυμούσαν να παραστούν στην κηδεία του.
Η Ρωσία "πορεύεται σε έναν δρόμο που είναι αντίθετος προς μια λειτουργούσα δημοκρατία" υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές, οι οποίοι κάλεσαν τις ρωσικές αρχές "να σταματήσουν κάθε πίεση, δράση καταστολής και πράξη εκφοβισμού εις βάρος ηγετών της αντιπολίτευσης, εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης".
Επίσης, ζήτησαν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων όπως της Ουκρανής βουλευτού Νάντια Savchenko και του Εσθονού αστυνομικού Eston Kohver.
Τέλος, οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν την άρνηση της Μόσχας να συνεργαστούν με τις ανεξάρτητες και διεθνείς ομάδες έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 πάνω από την ανατολική Ουκρανία, τον Ιούλιο του 2014.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης