Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαφανισμένος από τις 5 Μαρτίου ο Putin – Φουντώνουν τα σενάρια για την υγεία του και την… ερωτική του ζωή

tags :
Εξαφανισμένος από τις 5 Μαρτίου ο Putin – Φουντώνουν τα σενάρια για την υγεία του και την… ερωτική του ζωή
Επενδυτικές ανησυχίες ότι ολόκληρο το ρωσικό πολιτικό σύστημα στηρίζεται σε ένα άτομο
Από τις 5 Μαρτίου έχει να εμφανιστεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ζωντανά μπροστά σε κοινό, τροφοδοτώντας εκ νέου τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του, το πολιτικό του μέλλον και την ερωτική του ζωή.
Στο Twitter, οι επικριτές του προέδρου έχουν επιδοθεί σε νοσηρά αστεία στο πλαίσιο του hashtag "ο Putin είναι νεκρός", ενώ οι Ρώσοι bloggers και αυθεντίες του διαδικτύου αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου το υποτιθέμενο πρόγραμμα εργασίας του Putin.
Ο Andrei Illarionov, ένας πρώην σύμβουλος του Putin, υποστήριξε σε ένα blog ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε πέσει θύμα πραξικοπήματος και διέφυγε στο εξωτερικό, ενώ Konstantin Remchukov, ένας ισχυρός αρθρογράφος στη Μόσχα, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft, Igor Sechin, είναι έτοιμος να αποχωρήσει, εξέλιξη που δείχνει ότι υπάρχουν απειλητικές κινήσεις για την κυβέρνηση.
Στην Ελβετία, το ειδησεογραφικό Blitz.ch υποστήριξε ότι η Alina Kabaeva, πρώην γυμνάστρια και βουλευτής της Δούμας η οποία συνδέεται με τον Putin, έχει γεννήσει ένα παιδί σε ιταλόφωνη περιοχή της Ελβετίας, με τον Ρώσο πρόεδρο να βρίσκεται δίπλα της.
Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου έχει διαψεύσει τις διάφορες φήμες, επιμένοντας επανειλημμένα ότι η υγεία του Προέδρου είναι «μια χαρά».
Την Παρασκευή, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κιργιστάν - δημοσίως - στην Αγία Πετρούπολη, τη Δευτέρα.
Αργότερα, η ρωσική κρατική τηλεόραση έδειξε τον Putin σε συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσίας.
Αν και οι περισσότεροι ηγέτες του κόσμου κάνουν μια σύντομη ανάπαυλα, ο Putin σπάνια πέρασε πάνω από μια ημέρα ή δύο μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας για 15 χρόνια, με την εξαίρεση τα δύο σκάνδαλα στην καριέρα του: την καταστροφή του υποβρυχίου Κουρσκ το 2000 και την ομηρία σε θέατρο της Μόσχας το 2002.
Το 2012, εμφανίστηκαν φήμες ότι έπασχε από μια κάκωση νωτιαίου μυελού, ή από μια ακόμη πιο σοβαρή ασθένεια, καθώς οι δημοσιογράφοι είχαν παρατηρήσει ότι είχε πρόβλημα στην βάδιση.
Ωστόσο, οποιαδήποτε σημάδια της ασθένειας σταδιακά εξαφανίστηκαν και ο Putin επέστρεψε προμοτάροντας την εικόνα της τέλειας υγείας, με τη βοήθεια τακτικών προπονήσεων στο κολύμπι και στο χόκεϊ και μια αυστηρή δίαιτα υγιεινής διατροφής.
Ο Nikolay Petrov, πολιτικός αναλυτής στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών στη Μόσχα, είπε ότι πίστευε ότι η εξαφάνιση του Putin θα μπορούσε να συνδεθεί με ένα σοβαρό ρήγμα στην πολιτική ελίτ της Ρωσίας, αλλά είπε ότι ο πρόεδρος θα μπορούσε επίσης απλά να αισθάνεται την πίεση από τη θέση του.
"Νομίζω ότι κουράστηκε, και ίσως υπάρχουν κάποια ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας", είπε ο Petrov.
"Ο Putin είναι εξαιρετικά δραστήριος.
Είχε ένα πολύ μεγάλο βάρος πάνω του.
Και το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαχείριση σημαίνει ότι πρέπει να λάβει αποφάσεις σε καθημερινή βάση".
Αν και ο Putin είναι πιθανό να επανεμφανιστεί τη Δευτέρα, όπως είχε υποσχεθεί, το μυστήριο γύρω από την απουσία του έχει οδηγήσει σε νέες ανησυχίες τους επενδυτές, στο βαθμό στον οποίο φαίνεται να στηρίζεται σε ένα άτομο ολόκληρο το ρωσικό πολιτικό σύστημα, είπε ο Konstantin von Eggert, πολιτικός σχολιαστής για το ραδιόφωνο FM Kommersant .
Όπως είπε «γνωρίζουμε ότι υπάρχει η συνταγματική διαδικασία σε περίπτωση που ο πρόεδρος είναι ανίκανος, αλλά ο Putin έχει αφήσει σίγουρα σφραγίδα του στο ρωσικό σύστημα, στο βαθμό που σήμερα η προσωρινή εξαφάνιση του προκαλεί αταξία.
"Δείχνει το σύστημα βασίζεται σε έναν πυλώνα", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης