Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη πολεμική άσκηση ετοιμάζει στην Αρκτική ο Putin - ΝΥΤ: Η Δύση πρέπει να ενωθεί απέναντι στη Ρωσία

tags :
Μεγάλη πολεμική άσκηση ετοιμάζει στην Αρκτική ο Putin - ΝΥΤ: Η Δύση πρέπει να ενωθεί απέναντι στη Ρωσία
Οι κινήσεις του Putin ανησυχούν τη Δύση
Μεγάλη πολεμική άσκηση στην Αρκτική ετοιμάζει η Ρωσία, με τον πρόεδρο Vladimir Putin να στέλνει 40 χιλ. στρατιώτες, 41 πολεμικά πλοία και 15 υποβρύχια στην περιοχή.
Όπως μεταδίδει το Sky News, o υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu, δήλωσε ότι οι νέες προκλήσεις και απειλές για την στρατιωτική ασφάλεια απαιτούν οι ένοπλες δυνάμεις να ενισχύσουν περαιτέρω τις στρατιωτικές τους δυνατότητες.
Εν τω μεταξύ η αμερικανική εφημερίδα New York Times, καλεί τη Δύση να ενωθεί, προκειμένου να εμποδίσει τον Putin να αναπτυχθεί στη Μαριούπολη της Ανατολικής Ουκρανίας.
«Η Δύση πρέπει να ενωθεί για να αποτρέψει τον Putin, ο οποίος έχει παραβιάσει τη συμφωνία του Μινσκ για εκεχειρία», υποστηρίζουν οι Χανς Μπίνεντιζκ, καθηγητής στο Johns Hopkins Center for Transatlantic Relations, και Τζον Χερμπστ, πρώην πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία.

Η πυρηνική απειλή
Η Μόσχα ήταν έτοιμη να θέσει σε συναγερμό τις πυρηνικές της δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία τον περασμένο χρόνο, ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε προ-ηχογραφημένο ντοκιμαντέρ που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ρωσία έσωσε τη ζωή του πρώην ουκρανού προέδρου, Viktor Yanukovich, η ζωή του οποίου, όπως τόνισε, βρισκόταν σε κίνδυνο μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους «επαναστάτες», ύστερα από εβδομάδες βίαιων συγκρούσεων στους δρόμους του Κιέβου το 2014.
«Για μας ήταν σαφές και λάβαμε σχετικές πληροφορίες ότι, όχι μόνο θα τον συνελάμβαναν, αλλά θα τον εξόντωναν», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης