Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά 6 ετών το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, στα 43 δολάρια – Στα 54 δολ. οπισθοχωρεί το Brent

Σε νέα χαμηλά 6 ετών το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, στα 43 δολάρια – Στα 54 δολ. οπισθοχωρεί το Brent
Το ράλι του αμερικανικού δολαρίου ευνοεί την πτώση στην αγορά πετρελαίου
Νέα χαμηλά έξι ετών καταγράφει το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, το οποίο υποχώρησε στα 43 δολάρια, ενώ και το πετρέλαιο Brent οπισθοχωρεί στα 54 δολάρια το βαρέλι.
Οι αναταράξεις στις αγορές νομισμάτων επιδρούν στην αγορά πετρελαίου, η οποία κυριαρχείται από το αμερικανικό νόμισμα.
Η διολίσθηση του ευρώ έχει επιδεινωθεί σήμερα, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στο 1,04 δολάριο, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2003, ήτοι νέο χαμηλό 12 ετών.
Αυτά τα νέα χαμηλά συμπίπτουν με την αναζωπύρωση των καθοδικών πιέσεων στην αγορά πετρελαίου.
Η τιμή του αμερικανικού αργού, τύπου West Texas, υποχώρησαν για πρώτη φορά μέχρι τα 43,5 δολάρια το βαρέλι, επίπεδα που είχε να δει από τον Μάρτιο του 2009.
Τις τελευταίες εβδομάδες η διαφορά τιμής μεταξύ του αμερικανικού αργού και του Brent έχει ενισχυθεί σε επίπεδα που φθάνουν περί τα 10 δολάρια.
Σήμερα, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί στα 54 δολάρια το βαρέλι.
Η ανατίμηση του δολαρίου, του νομίσματος με το οποίο αποτιμάται το πετρέλαιο, «εξουδετερώνει» τις προειδοποιήσεις για μείωση της παραγωγής μη συμβατικού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παράλληλα, οι δραστηριοποιούμενοι στην αγορά εμπορευμάτων στρέφουν την προσοχή τους στις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου η επικείμενη συνεδρίαση της FED, καθώς αυξάνονται οι εκτιμήσεις για μια απόφαση, ίσως και τον Ιούνιο, για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι αναλυτές της Goldman Sachs υποστηρίζουν ότι η πτώση που υφίσταται οι τιμή του «μαύρου χρυσού» ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, θα μεταφραστεί σε μια ελαφρά μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2015.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης