Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές - Σε FED και πληθωρισμό στην Ευρωζώνη επικεντρώνονται οι επενδυτές

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές - Σε FED και πληθωρισμό στην Ευρωζώνη επικεντρώνονται οι επενδυτές
Τις προθέσεις της FED για μια επικείμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων θα επιχειρήσουν να διακριβώσουν οι επενδυτές από τις σχετικές αυριανές ανακοινώσεις
Μεικτές τάσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα βλέμματα των επενδυτών να στρέφονται στη διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, FED, που θα ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αυριανές σχετικές ανακοινώσεις, καθώς οι επενδυτές θα αναζητήσουν μια αλλαγή στη ρητορική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ προκειμένου να διακριβώσουν τις προθέσεις της σχετικά με μια επικείμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Ορισμένοι αναλυτές, μάλιστα, εκτιμούν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και μέχρι τον Ιούνιο.
Στην Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις για τον δείκτη ZEW, που αναμένεται να καταγραφεί βελτίωση του οικονομικού κλίματος για τον Μάρτιο, αλλά και στα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη για τον μήνα Φεβρουάριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επιβεβαίωση των αρχικών στοιχείων για διαμόρφωσή του στο 0,3%.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:20 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος χθες έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 12.000 μονάδων, κινείται σε οριακά αρνητικό έδαφος και στις 12.167,63 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,52%, στις 6.839,27 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,26%, στις 5.074,37 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,11%, στις 11.127,60 μονάδες και στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,11%, στις 22.955,63 μονάδες.
Υψηλότερα κατά 0,18% κινείται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, στις 400,92 μονάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης