Τελευταία Νέα
Διεθνή

E.E.: Η Ισπανία διαθέτει τα εργαλεία για να αποτρέψει μια μετάδοση της κρίσης από την πτώχευση της Banco Madrid

E.E.: Η Ισπανία διαθέτει τα εργαλεία για να αποτρέψει μια μετάδοση της κρίσης από την πτώχευση της Banco Madrid
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση στην τράπεζα
Παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες παρακολουθούν τη διαδικασία σχετικά με την Banco Madrid, κατέστησε σαφές ότι οι ισπανικές αρχές είναι αυτές που διαχειρίζονται το θέμα και ότι αυτές έχουν όλα τα απαραίτητα νόμιμα εργαλεία προκειμένου να αποτρέψουν μια μετάδοση της κρίσης στο ισπανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
«Η Κομισιόν γνωρίζει ότι οι ισπανικές αρχές έχουν όλα τα απαραίτητα νόμιμα εργαλεία προκειμένου να αποτρέψουν προβλήματα στο ισπανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα από την πτώχευση της Banco Madrid», ανέφερε η εκπρόσωπος για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, Vanessa Mock, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Επομένως, σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε., όλοι οι καταθέτες έχουν την εγγύηση ότι οι καταθέσεις τους κάτω των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη και τράπεζα είναι προστατευμένες πάντα και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.», τόνισε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν υποχρεωμένη να παρέμβει μόνο στην περίπτωση που οι ισπανικές αρχές θα ήθελαν να χορηγήσουν κρατική ενίσχυση για τη διάσωση της Banco de Madrid, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι γίνονται σεβαστοί οι κανόνες της Ε.Ε., επισημαίνουν πηγές στην Ε.Ε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης