Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά 7ετίας οι μετοχές του χρηματιστηρίου της Σαγκάης

Σε νέα υψηλά 7ετίας οι μετοχές του χρηματιστηρίου της Σαγκάης
To Xρηματιστήριο της Σαγκάης άγγιξε τις υψηλότερες τιμές των εφτά τελευταίων ετών, ενώ το Πεκίνο ενθαρρύνει την επιστροφή των επενδυτών στην αγορά

Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε σήμερα, Τετάρτη, στις 3.528,71 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,8% και αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2008, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Αυγούστου 2009, τις 3.471,44 μονάδες.
Ο πρόεδρος των επενδυτικών στρατηγικών της AMP Capital, Shane Oliver, επεσήμανε πως παρά τον φαινομενικό κορεσμό της αγοράς, υπάρχουν ακόμα κίνητρα για τους επενδυτές.
Η άνοδος του δείκτη, σε ετήσια βάση, διαμορφώνεται πλέον στο +9%, με τον δείκτη να καταγράφει ανοδικό σερί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς αυξάνονται και οι προσδοκίες για μεγαλύτερες διευκολύνσεις προς τους επενδυτές, όπως μια ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.
Ωστόσο, τα περισσότερα κέρδη προέρχονται από τοπικούς επενδυτές, καθώς οι ξένοι επενδυτές δείχνουν πιο σκεπτικοί.
Η συνδετική γραμμή στις αγορές Σαγκάης-Χονγκ Κονγκ, που έχει στόχο να διευκολύνει την είσοδο ξένων επενδυτών, σημείωσε στασιμότητα για την κινέζικη αγορά μετοχών.
Επιπλέον, οι επενδύσεις αναβάλλονται βραχυπρόθεσμα λόγω αβεβαιότητας, καθώς ο γενικός δείκτης της Σαγκάης σημείωσε πτώση 5% τον Φεβρουάριο ενώ η αγορά της Shenzhen, το μικρότερο από τα χρηματιστήρια της χώρας έχει αυξηθεί κατά +27% μέσα στο έτος, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για μετοχές-φούσκες στις μικρότερες αγορές.
Στον υπόλοιπο ασιατικό χώρο, οι αγορές προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα κέρδη τους, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed και των ανακοινώσεων για τα αμερικανικά επιτόκια.
O δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου της Ιαπωνίας, να ενισχύθηκε κατά 0,6% στη σημερινή συνεδρίαση και να έκλεισε στις 19.544,48 μονάδες – το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000, ενώ σε οριακά επίπεδα κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Αυστραλία, Ινδονησία και Φιλιππίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης