Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές – Στην Ελλάδα στραμμένο το ενδιαφέρον, χάνει δυναμική το ράλι λόγω FED

Κέρδη στις ευρωαγορές – Στην Ελλάδα στραμμένο το ενδιαφέρον, χάνει δυναμική το ράλι λόγω FED
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι διαπραγματεύσεις των Ευρωπαίων με την Ελλάδα
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα και τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί μεταξύ άλλων το θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους, ενώ το ράλι λόγω FED φαίνεται να χάνει τη δυναμική του.
Χθες, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει πολύ σύντομα ένα πλήρες πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ξεκλειδώσουν τα χρήματα και να αποφευχθεί μια χρεοκοπία, εκφράζοντας τη σχετική αισιοδοξία του.
Ωστόσο, από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, επέμεινε ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε εκταμίευση χρημάτων πριν η Αθήνα εφαρμόσει σειρά μεταρρυθμιστικών μέτρων.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, Παρασκευή, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην αποπληρωμή ποσού 335 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μία από τις επικείμενες αποπληρωμές που θέτουν υπό ασφυκτική πίεση την ελληνική κυβέρνηση.
Στα της αγοράς, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, καταγράφει κέρδη 0,57%, στις 11.967,80 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,2%, στις 6.976,25 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,1%, στις 5.041,20 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,22%, στις 11.119,50 μονάδες και στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,29%, στις 22.870,89 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται σε οριακά αρνητικό έδαφος, στις 400,77 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης