Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ελλάδα και αμερικανικός πληθωρισμός τα "καυτά" θέματα της ερχόμενης εβδομάδας

Reuters: Ελλάδα και αμερικανικός πληθωρισμός τα
Το κινεζικό Γουάν διένυσε την περασμένη εβδομάδα μια από τις καλύτερες του μέρες από το 2007
Με την ένταση στην Ευρωζώνη γύρω από το ελληνικό ζήτημα και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ασχολείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters υπογραμμίζοντας ότι «ο πόλεμος μεταξύ Ευρώ και δολαρίου θα συνεχιστεί και την εβδομάδα που ξεκινά αύριο».
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το ευρώ βρίσκεται στο 1.05 έναντι του δολαρίου , στο χαμηλότερο επίπεδό του των τελευταίων 12 χρόνων.
Μόνο την περασμένη Τετάρτη, όπως αναφέρει, είχε φτάσει στο 1.10 - την μεγαλύτερη του αύξηση σε μια ημέρα τα τελευταία 6 χρόνια- για να επιστρέψει και πάλι στο 1.08 την Παρασκευή.
Την ίδια περίοδο, το κινεζικό Γουάν διένυσε μια από τις καλύτερες του εβδομάδες από το 2007 εξαιτίας της μεγάλης πώλησης δολαρίων από μεγάλες κρατικές τράπεζες.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της τράπεζας της Ιαπωνίας Haruhiko Kuroda, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται ώστε το ιαπωνικό νόμισμα να καταστεί ανταγωνιστικό και να σταθεροποιηθεί σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η αντίστοιχη Αμερικανική τυπώνουν χρήματα.
Αναφερόμενο στην ελληνική οικονομική κρίση, το πρακτορείο αναφέρει ότι παρότι οι επενδυτές έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ την ώρα που η τιμή του πετρελαίου είναι χαμηλή, η ένταση που επικρατεί ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τις Βρυξέλες τους προβληματίζει και τους συγκρατεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης