Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο εκ νέου η Ελλάδα και η συνάντηση Merkel - Τσίπρα

Απώλειες στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο εκ νέου η Ελλάδα και η συνάντηση Merkel - Τσίπρα
Οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στη συνάντηση των δύο ηγετών, εν μέσω της έντασης για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας
Αρνητική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, στο Βερολίνο, εν μέσω των αυξημένων εντάσεων σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Η συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται σε μια στιγμή που έχουν αναθερμανθεί οι εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων της και ιδιαίτερα με τη Γερμανία.
Σημειώνεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, ο έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους ευρωπαίους πιστωτές της χώρας ότι σύντομα η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει ένα πλήρες πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσει τις εκταμιεύσεις χρημάτων προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Στα της σημερινής συνεδρίασης, περί τις 10:15 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει διευρυμένες απώλειες 0,8%, στις 11.942,30 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,21%, στις 7.008 μονάδες και ο CAC 40, στο Παρίσι, σημειώνει πτώση 0,57%, στις 5.058 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη κινείται χαμηλότερα κατά 0,39%, στις 11.380,50 μονάδες και στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,43%, στις 23.076 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, τέλος, σημειώνει πτώση 0,29%, στις 402,85 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης