Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή μεταβλητότητα στα συμβόλαια πετρελαίου, εν όψει των στοιχείων για τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Μικρή μεταβλητότητα στα συμβόλαια πετρελαίου, εν όψει των στοιχείων για τα αποθέματα στις ΗΠΑ
Τα αποθέματα παραμένουν ζωτικής σημασίας όσον αφορά το θέμα της υπερπροσφοράς πετρελαίου
Μικρή μεταβλητότητα καταγραφόταν στις τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας την Τετάρτη, εν όψει της ανακοίνωσης του αριθμού αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ και εν μέσω της μεταβλητότητας στις αγορές νομισμάτων.
Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το ελαφρύ αργό για παράδοση τον Μάιο διαπραγματευόταν στα 47,37 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,95% και στο Λονδίνο, τα συμβόλαια του πετρελαίου Brent για τον Μάιο υποχωρούσαν κατά 0,54%, στα 55,08 δολάρια το βαρέλι.
Αργά την Τρίτη, το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο ανακοίνωσε τα στοιχεία του για τα αποθέματα πετρελαίου της τελευταίας εβδομάδας, βάσει των οποίων καταγράφεται αύξησή τους κατά 4,8 εκατ. βαρέλια.
Τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για το ύψος των εβδομαδιαίων αποθεμάτων πετρελαίου αναμένονται σήμερα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος κατά 5,6 εκατ. βαρέλια.
«Τα αποθέματα παραμένουν ζωτικής σημασίας θέμα που κρίνει την υπερπροσφορά πετρελαίου και μάλιστα καθίστανται ακόμη πιο κρίσιμα αν ληφθεί υπόψη ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου θα έπρεπε να περιοριστεί», επισημαίνουν αναλυτές.
Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες το αμερικανικό δολάριο σημειώνει πτώση, κάτι που βοηθάει εν μέρει στη στήριξη των τιμών του πετρελαίου.
Το φθηνότερο δολάριο βοηθάει στην ενίσχυση της ζήτησης για πετρέλαιο, καθώς το πετρέλαιο είναι ένα εμπόρευμα το οποίο κυριαρχείται από το αμερικανικό νόμισμα.
Παράλληλα, υπάρχει το ενδεχόμενο μιας αξιοσημείωτης διόρθωσης του αμερικανικού δολαρίου, που θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις στο αργό πετρέλαιο, καθώς οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων μετακινούν χρήματα από τις αγορές νομισμάτων, σημειώνει ο αναλυτής της Citi Futures, Tim Evans.
Ωστόσο, οποιαδήποτε ανοδική κίνηση της τιμής του πετρελαίου δεν θα είναι σε συμφωνία με τα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς πετρελαίου, σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης