Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρυμένες απώλειες για τον Nikkei, λόγω Wall Street και γεν – Η χειρότερη πτώση εδώ και δύο μήνες

Διευρυμένες απώλειες για τον Nikkei, λόγω Wall Street και γεν – Η χειρότερη πτώση εδώ και δύο μήνες
Αρνητικά συνέβαλε και η ανατίμηση του γεν έναντι του δολαρίου
Τη χειρότερη πτώση εδώ και δύο μήνες κατέγραψε την Πέμπτη το χρηματιστήριο του Τόκιο, που επηρεάστηκε αρνητικά τόσο από τις απώλειες στη Wall Street όσο και από την ανατίμηση του γεν έναντι του δολαρίου.
Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε σήμερα, Πέμπτη, με πτώση 275,08 μονάδων ή 1,39%, διαμορφούμενος στις 19.471,12 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 23,19 μονάδες ή 1,46%, στις 1.568,82 μονάδες.
Από την έναρξη της συνεδρίασης διαφάνηκαν οι πτωτικές τάσεις σε συμφωνία και με την πτώση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου οι κύριοι δείκτες υποχώρησαν για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, ύστερα από την ανακοίνωση δυσμενών οικονομικών στοιχείων.
Έτσι, το Χρηματιστήριο του Τόκιο έσπασε τη σειρά θετικών συνεδριάσεων μέσα στον μήνα, με τον Nikkei να έχει συσσωρεύσει μια άνοδο μεγαλύτερη του 6%, ενώ μέχρι τώρα το 2015 καταγράφει κέρδη 13%.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής της SMBC Nikko Securities, Hiroichi Nishi, ο Nikkei έκανε ένα βήμα πίσω στον δρόμο προς την κατάκτηση των 20.000 μονάδων, όμως αυτό θα πρέπει να συμβάλλει ως ευκαιρία για να επιστρέψει με περισσότερη δυναμική.
Παράλληλα, το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, που διαπραγματεύεται στα 119 γεν, το πιο χαμηλό επίπεδο τον τελευταίο μήνα, κάτι που λειτουργεί αρνητικά για τους ιάπωνες εξαγωγείς.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης