Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fortune: Δεύτερη σημαντική προσωπικότητα στον πλανήτη ο Draghi (ΕΚΤ) - Παλεύει για την Ευρωζώνη

tags :
Fortune: Δεύτερη σημαντική προσωπικότητα στον πλανήτη ο Draghi (ΕΚΤ) - Παλεύει για την Ευρωζώνη
Ο διοικητής της ΕΚΤ κατέχει μία από τις σημαντικότερες αλλά και πιο απαιτητικές θέσεις εργασίας στον κόσμο
Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, M. Draghi κατέχει τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις σημαντικότερες προσωπικότητες παγκοσμίως, με τον CEO της Apple, T. Cook να βρίσκεται στην κορυφή τη λίστας που παρουσιάζει το Fortune.
Όπως αναφέρει στο Fortune o P. Volcker, της Fed ο Mario Draghi, έχει σίγουρα μία από τις σημαντικότερες αλλά και πιο απαιτητικές θέσεις εργασίας στον κόσμο.
Παράλληλα τονίζει ότι ο Draghi, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία, αξιοποιεί κάθε μέσο που διαθέτει η κεντρική τράπεζα αλλά και την προσωπική του πειθώ, για να υλοποιήσει την υπόσχεση του ότι θα «κάνει ό, τι χρειάζεται» για να κρατήσει την Ευρωζώνη ενωμένη.
Σε αυτό το πλαίσιο τον Ιανουάριο, ο Draghi και η ΕΚΤ ανακοίνωσαν την εφαρμογή του πολυαναμενόμενου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές μετά από το ζοφερό τέλος του 2014, τα πράγματα στην Ευρώπη φαίνονται να βελτιώνονται πια.
Ωστόσο όπως τονίζει ο Volcker, ο Draghi δεν έχει κερδίσει ακόμα την μάχη για την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και την πολιτική συμφιλίωση στην Ευρώπη.
«Δεν υπάρχει όμως υπάρχει αμφιβολία ότι ο Draghi αποτελεί έναν φάρο που χρειάζεται η ηγεσία» υπογραμμίζει ο Volcker.
«Δεδομένης της σπουδαιότητας της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία, όλοι πρέπει να βοηθήσουμε το έργο του» καταλήγει.
Σημειώνεται ότι στη λίστα του Fortune βρίσκονται πολύ σπουδαίες προσωπικότητες από όλους του χώρους, όπως την πολιτική σκηνή αλλά και τον θρησκευτικό χώρο.
Ειδικότερα στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Ποντίφικας της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος ενώ στην πέμπτη θέση είναι ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, N. Mondi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης