Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siluanov (ΥΠΟΚ Ρωσίας): Έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη της Ρωσίας από την «ολλανδική ασθένεια»

Siluanov (ΥΠΟΚ Ρωσίας): Έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη της Ρωσίας από την «ολλανδική ασθένεια»
Οι επενδύσεις που προηγουμένως κατευθύνονταν στην πετρελαϊκή βιομηχανία, πλέον έχουν αρχίσει να μειώνονται, τόνισε
Η Ρωσία έχει αρχίσει να ανακάμπτει από την «ολλανδική ασθένεια», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Anton Siluanov.
«Οι επενδύσεις που προηγουμένως κατευθύνονταν στην πετρελαϊκή βιομηχανία, πλέον έχουν αρχίσει να μειώνονται», σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν σε άλλες, μη πετρελαϊκές βιομηχανίες.
Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Οικονομικών, η γεωργία είναι ένας κλάδος που προσελκύει σημαντικό αριθμό επενδύσεων, όπως επίσης και η βιομηχανία υποκατάστασης των εισαγωγών.
Αυτό, όπως ανέφερε, είναι πολύ σωστό, καθώς «ο κύριος στόχος όλων των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα και που εμείς υποστηρίζουμε, είναι μέρος του σχεδίου ενάντια στην κρίση».
Οι τροποποιήσεις στο προϋπολογισμό του 2015 υποδηλώνουν μια πτώση της επενδυτικής δαπάνης κατά 246 δισ. ρούβλια (4,27 δισ. δολάρια).
Σημειώνεται ότι η «ολλανδική ασθένεια» συνίσταται στη συρρίκνωση των παραγωγικών μεταποιητικών δυνατοτήτων μιας οικονομίας για ανταγωνιστικά διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα, λόγω της αυξημένης εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, που στην ολλανδική περίπτωση ήταν το φυσικό αέριο της Βόρειας Θάλασσας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης