Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ - Με το βλέμμα στην Ελλάδα

tags :
Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ - Με το βλέμμα στην Ελλάδα
Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ, ενόψει της σημερινής πολύ-αναμενόμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με τα μάτια των επενδυτών στραμμένα στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,4350 δολάρια, χαμηλότερα από τα 1,4366 δολάρια, στις χθεσινές συναλλαγές της Βόρειας Αμερικής.
Στην κόψη του ξυραφιού κινείται τις τελευταίες ημέρες η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος έναντι του αμερικανικού, με φόντο τις ανησυχίες για τον τρόπο αποπληρωμής των χρεών εκ μέρους της Ελλάδας, ακόμα και αν εγκριθούν τα νέα μέτρα λιτότητας. Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους επενδυτές.
Η πιθανότητα απόρριψης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα έχει σίγουρα άμεση επίδραση στο ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πιθανότητα αυτή μπορεί εύκολα να ωθήσει το ευρώ κάτω από τα 1,4 δολάρια, ωστόσο οι τελευταίες προβλέψεις δείχνουν ότι το ενδεχόμενο "ναι" των Ελλήνων βουλευτών στο Μεσοπρόθεσμο θα ωθήσει το ευρώ πάνω από τα 1,45 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης