Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Νέα Αριστερή Κίνηση στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν Ιταλοί συνδικαλιστές

DW: Νέα Αριστερή Κίνηση στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν Ιταλοί συνδικαλιστές
Eάν δημιουργηθεί στην ιταλική πολιτική σκηνή ένα νέο αριστερό κόμμα θα εξασφάλιζε μέχρι και το 10% της πρόθεσης ψήφου
Μια πολιτική πρωτοβουλία η οποία ίσως μετενσαρκωθεί σύντομα σε κόμμα με κοινά χαρακτηριστικά με το ΣΥΡΙΖΑ και το το Podemos στην Ισπανία είναι η «Κοινωνική Συμμαχία» στην Ιταλία.
Πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα με επικεφαλής το Maurizio Landini επικεφαλής της Fiom-Cgil ο οποίος κατέβασε στους δρόμους της Ρώμης χιλιάδες κόσμου για να διαδηλώσουν «Υπέρ της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων».
Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, παρότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή δεν θα προσλάβει κομματικό χαρακτήρα, ο ιταλικός Τύπος υποστηρίζει ότι ο Landini ίσως είναι ο νέος ηγέτης της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς.
Δημοσκοπήσεις ωστόσο, δείχνουν ότι εάν δημιουργηθεί στην ιταλική πολιτική σκηνή ένα νέο αριστερό κόμμα θα εξασφάλιζε μέχρι και το 10% της πρόθεσης ψήφου.
Μέχρι τώρα πάντως ο M. Landini αρκείται στο να αντιτάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού στο εργασιακό, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργεί πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας: μόνον λίγους τυχερούς με μόνιμη δουλειά ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να απολύονται με την καταβολή μιας μικρής χρηματικής αποζημίωσης.
Την σημερινή κινητοποίηση στήριξε όλο το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, φοιτητικές οργανώσεις, ενώσεις για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου και του ιταλικού Συντάγματος, αλλά και οργανώσεις που μάχονται την μαφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης