Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές απώλειες στη Wall - Πτώση 200 μονάδων για τον Dow

tags :
Ισχυρές απώλειες στη Wall - Πτώση 200 μονάδων για τον Dow
Με θετικά πρόσημα αποχαιρέτησαν το α' 3μηνο του 2015 Nasdaq και S&P 500
Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές διχάστηκαν από τα μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε στο -1,11% (200 μονάδες) και τις 17.776 μονάδες, ο Nasdaq στο -0,94% (46 μονάδες) και τις 4.901 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,88% (18 μονάδες) και τις 2.068 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 1,29 δολάρια.
S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν το 9ο διαδοχικό θετικό τρίμηνο, καθώς οι πρώτοι τρεις μήνες του 2015 αποδείχθηκαν κερδοφόροι για τους δύο δείκτες.
Αναλυτικότερα, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά +0,5% και ο Nasdaq κατά +4%.
Αντίθετα, ο Dow αποχαιρέτησε το α’ 3μηνο με οριακές απώλειες.
Νωρίτερα, σταθερές παρέμειναν τον Ιανουάριο οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη S&P/Case-Shiller, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη και ο οποίος περιλαμβάνει τα στοιχεία είκοσι πόλεων.
Ειδικότερα, άνοδος τιμών κατά 0,7% αντίστοιχα, καταγράφηκε σε Σαρλότ, Μαϊάμι και Σαν Ντιέγκο, ενώ αντιθέτως στο Σαν Φρανσίσκο οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,9%.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,9%, ενώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2014 καταγράφηκε άνοδος 4,6%.
«Ο συνδυασμός χαμηλών επιτοκίων και ισχυρής καταναλωτικής εμπιστοσύνης βασιζόμενης στη στερεή ανάπτυξη της απασχόλησης, φθηνού πετρελαίου και χαμηλού πληθωρισμού συνεχίζουν να υποστηρίζουν περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές κατοικιών» επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο David M. Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής των δεικτών S&P Dow Jones Indicies.
Παράλληλα, άνοδο στις 46,3 μονάδες κατέγραψε ο μεταποιητικός δείκτης Chicago PMI, τον Μάρτιο στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία διέψευσαν τους αναλυτές που ανέμεναν μεγαλύτερη άνοδο στις 51,7 μονάδες.
Τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 45,8 μονάδες, καταγράφοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών.
Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες υποδεικνύει συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Ακόμη, άλμα στις 101,3 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάρτιο, στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία διέψευσαν του αναλυτές που ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος στις 96,4 μονάδες, όπου είχε διαμορφωθεί τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης