Τελευταία Νέα
Διεθνή

Montebourg (πρώην ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα κινδυνεύει να συρρικνωθεί σαν το ΠΑΣΟΚ

Montebourg (πρώην ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα κινδυνεύει να συρρικνωθεί σαν το ΠΑΣΟΚ
Ο Hollande ακολουθεί την οικονομική πολιτική του Sarkozy τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας
Την άποψη ότι το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα κινείται στον ίδιο δρόμο που βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Arnaud Montebourg.
Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, ο Montebourg ασκεί δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande και στην γαλλική κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ασκούν.
«Από το Μάιο του 2012 έχουν προστεθεί 570.000 άνεργοι.
Η μέση απώλεια της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών υπό τις κυβερνήσεις των πρωθυπουργών, Fillon, Ayrault και Valls ανέρχεται πλέον στα 1.650 ευρώ» τόνισε ο Montebourg υπογραμμίζοντας πως ο Hollande ακολουθεί την ίδια οικονομική πολιτική με αυτή του Sarkozy.
Όπως λέει ο Monterbourg, το πρόγραμμα της λιτότητας άρχισε να εφαρμόζεται από τη Δεξιά και συνεχίζεται από την Αριστερά παρά τη διαφωνία των Γάλλων.
Σε αυτήν άλλωστε την πολιτική αποδίδει και την ήττα των Σοσιαλιστών από το Sarkozy στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές
«Σήμερα βλέπω πως η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία για να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας.
Ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρωζώνης, ο Montebourg εμφανίζεται απαισιόδοξος.
«Υπάρχει ο κίνδυνος το ευρώ και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση να υποκύψου στην απογοήτευση και στην οργή των λαών της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Montebourg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης