Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος T. Erdogan για οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες

Το Ιράν θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος T. Erdogan για οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες
Το Ιράν είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής αερίου της Τουρκίας, καθώς την προμηθεύει με 10 δισ. κυβικά 
Το Ιράν θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Rejep Tayip Erdogan για συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας.
Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετό καιρό, όμως ορισμένοι Ιρανοί βουλευτές ζήτησαν την περασμένη εβδομάδα να ματαιωθεί η επίσκεψη του τούρκου προέδρου για το λόγο ότι η Τουρκία υποστήριξε δημόσια την πρόσφατη επιχείρηση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη εναντίον των ανταρτών Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν.
Παρόλα αυτά οι δύο χώρες διατηρούν παραδοσιακά καλές διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις.
Το Ιράν, το οποίο πλήττεται από κυρώσεις, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής αερίου της Τουρκίας, καθώς την προμηθεύει με 10 δισ. κυβικά μέτρα το χρόνο.
Ωστόσο οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια, ενώ ιδιαίτερα έντονες είναι οι διαφωνίες για το πώς θα μπορούσε να τερματισθεί ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική Συρία.
Ο Erdogan θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία υπουργών και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Hasan Rohani και με τον ανώτατο ιρανό ηγέτη Ali Hamenei.
«Στη διάρκεια της επίσκεψης θα εξετασθούν οι διμερείς σχέσεις σε όλες τις διαστάσεις τους και θα υπάρξει επίσης ανταλλαγή απόψεων πάνω σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης