Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Η Ευρώπη έχει αποτύχει να επιδείξει αλληλεγγύη στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος

Die Welt: Η Ευρώπη έχει αποτύχει να επιδείξει αλληλεγγύη στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος
Οικονομικά ένα Grexit θα ήταν αποδεκτό για την Ευρώπη. Αλλά πολιτικά έχω σοβαρές αμφιβολίες 
Σκληρή κριτική απέναντι στην Ευρώπη για την αδυναμία της να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, μιλά ο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών (BDA) Ingo Kramer στη γερμανική Die Welt.
«Η Ευρώπη έχει αποτύχει να επιδείξει αλληλεγγύη στην επίλυση προβλήματος» υποστηρίζει εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του για το κατά πόσο η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να είναι πολιτικά αποδεκτή.
Ο πρόεδρος της BDA προειδοποιεί για μία έξοδο της Ελλάδας.
«Οικονομικά, ένα Grexit θα ήταν αποδεκτό για την Ευρώπη. Η ευρωζώνη είναι πλέον καλύτερα οικονομικά και έχει θεσπίσει έκτακτους μηχανισμούς» υποστηρίζει ο Kramer. «Αλλά πολιτικά έχω σοβαρές αμφιβολίες (…)». Η Ευρώπη θα έχει αποτύχει να επιδείξει αλληλεγγύη στην επίλυση προβλημάτων ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.
Η Ελλάδα έχει μειώσει αισθητά τις δαπάνες της.
«Τώρα πρέπει να εφαρμόσουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις (…)» αναφέρει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών. «Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση τελευταία δεν έχει εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις ενέργειές της».
Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της στη Die Welt της Κυριακής, η επικεφαλής των Πρασίνων, Katrin Goring-Eckardt αναμένει ένα επιπλέον πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα. «Δεν βλέπω ότι η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της έως τις αρχές του καλοκαιριού».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης