Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Τρίτο πακέτο στήριξης θα χρειαστεί η Ελλάδα - Να μην προβεί σε διασπαστικές ενέργειες με τη Ρωσία

Die Welt: Τρίτο πακέτο στήριξης θα χρειαστεί η Ελλάδα - Να μην προβεί σε διασπαστικές ενέργειες με τη Ρωσία
Δεν μπορώ να αντιληφθώ την προσπάθεια της Ελλάδος να μπει ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ρωσία
Τρίτο πακέτο στήριξης θα χρειαστεί η Ελλάδα σύμφωνα με την γερμανίδα βουλευτής των Πρασίνων katrin Eckhardt σε δηλώσεις της στην Die Welt τονίζοντας οτι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κάνει διασπαστικές ενέργειες με τη Ρωσία.
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον με την επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde, η επικεφαλής της ΚΟ των Πρασίνων katrin Eckhardt αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.
Σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη die Welt εξέφρασε αμφιβολίες για το αν η χώρα ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού θα μπορέσει να αυτοχρηματοδοτηθεί.
Σε περίπτωση που χρειαστεί και το τρίτο πακέτο είναι βιώσιμο, προανήγγειλε τη θετική στάση του κόμματός της.
«Για μας στο επίκεντρο βρίσκεται η ευρωπαϊκή πολιτική και όχι ο ρόλος της αντιπολίτευσης» τόνισε εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το μεγάλο αριθμό των αρνητικών ψήφων στη γερμανική βουλή, όταν εγκρίθηκε η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος.
Παράλληλα σε αναφορά με την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση να μη διακινδυνεύσει τη διάσπαση της Ευρώπης για μεσοπρόθεσμα οφέλη.
«Μπορώ να αντιληφθώ¨, είπε, "ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θέλει να επιτύχει φθηνότερες τιμές στην ενέργεια ή να συζητήσει για τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχα, εκείνο που δεν μπορώ να αντιληφθώ είναι η προσπάθεια της Ελλάδος να μπει ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ρωσία». Παράλληλα απέρριψε κατηγορηματικά έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ, γιατί θα αποσταθεροποιούσε την Ευρώπη στο εσωτερικό της και εξωτερικά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης