Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τις ευρωαγορές – Ελλάδα και πετρέλαιο στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Κέρδη για τις ευρωαγορές – Ελλάδα και πετρέλαιο στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του «μαύρου χρυσού» μετά την έκθεση της Goldman Sachs ότι πρέπει να διατηρηθούν χαμηλά για αρκετό διάστημα
Ανοδική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων στην πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία για το Πάσχα των Καθολικών, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους σε Ελλάδα και πετρέλαιο.
Ειδικότερα, περί τις 10:15 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, καταγράφει κέρδη 0,84%, στις 12.068,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,18%, στις 6.914,30 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,78%, στις 5.113,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,68%, στις 11.713,50 μονάδες και στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,86%, στις 23.510 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,66%, στις 400,41 μονάδες.
Ας σημειωθεί ότι μετά την αργία του Πάσχα των Καθολικών, η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς την Πέμπτη, 9 Απριλίου, θα πρέπει να αποπληρώσει ποσό 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ οι αμφιβολίες ως προς την ικανότητά της να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της έχουν αυξηθεί.
Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στο πετρέλαιο, με τις τιμές του «μαύρου χρυσού» να σημειώνουν κάθετη πτώση μετά την έκθεση της Goldman Sachs, στην οποία ανέφερε ότι η ανάπτυξη της παραγωγής θα παραμείνει πολύ ισχυρή για να υπάρξουν αξιοσημείωτα κέρδη στην τιμή του πετρελαίου, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να μείνουν χαμηλά για περισσότερο διάστημα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης