Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Προβλέπει ανάκαμψη της οικονομίας εντός του 2015, αν και με μειωμένα αποθεματικά

Ρωσία: Προβλέπει ανάκαμψη της οικονομίας εντός του 2015, αν και με μειωμένα αποθεματικά
Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι προβλέψεις της ρωσικής κυβέρνησης
Ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, βάσει τριμήνων, προβλέπει ότι θα σημειωθεί εντός του 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Maxim Oreshkin.
Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, πως τα αποθεματικά της χώρας θα υποστούν ισχυρό πλήγμα, σημειώνοντας ότι αναμένεται να μειωθούν κατά 2/3 το τρέχον έτος.
Ο Oreshkin δήλωσε πως το υπουργείο του σχεδιάζει τη δημοσιονομική πολιτική με τέτοιο τρόπο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Κεντρική Τράπεζα να ασκήσει μία ήπια νομισματική πολιτική, ενώ οι αποπληθωριστικές αναμένεται να εκτονωθούν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τις δαπάνες και να κρατήσει σταθερούς τους μισθούς.
Ο Oreshkin είπε, ωστόσο, πως τα αποθεματικά της κυβέρνησης, τα οποία είναι συσσωρευμένα «πετροδόλαρα» μετά από χρόνια υψηλών τιμών πετρελαίου, αναμένεται να συρρικνωθούν στο 1,6 τρισ. ρούβλια μέχρι το τέλος του έτους, σε σύγκριση με τα 87,9 δισ. δολάρια που υπήρχαν μέχρι την 1η Ιανουαρίου.
Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι οι οικονομικοί αναλυτές παραμένουν απαισιόδοξοι για την ρωσική οικονομία, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι η ρωσική οικονομία θα βρίσκεται σε ύφεση τα επόμενα δύο χρόνια.
Η οικονομία της χώρας παραμένει εγκλωβισμένη, τόσο από τις δυτικές κυρώσεις, που της έχουν επιβληθεί, όσο κυρίως από την απότομη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου, δεδομένου ότι το 60% των κρατικών εσόδων προέρχεται από την εξαγωγή υδρογονανθράκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης