Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους μύθους της Ευρωζώνης καταρρίπτει ο Schaeuble - H Γερμανία δεν υιοθετεί τυφλή λιτότητα, ούτε ωφελήθηκε από την κρίση

Τους μύθους της Ευρωζώνης καταρρίπτει ο Schaeuble - H Γερμανία δεν υιοθετεί τυφλή λιτότητα, ούτε ωφελήθηκε από την κρίση
Οι ισχυρισμοί πως η απάντηση των Ευρωπαίων απέναντι στην κρίση ήταν αναποτελεσματικοί και αντιπαραγωγικοί δεν είναι αληθείς και δεν ευσταθούν
Τις προτεραιότητες της Γερμανίας αλλά και τους μύθους της Ευρωζώνης παρουσιάζει σε άρθρο - παρέμβασή του στους New York Times ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Όπως παρατηρεί ο Γερμανός αξιωματούχος, ενόψει της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα λάβει χώρα στα τέλη της εβδομάδας - και στην οποία θα συμμετάσχει και ο ίδιος - υπάρχει ένας γενικευμένος εφησυχασμός στις αγορές.
Όπως όμως προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, δυστυχώς η παγκόσμια οικονομία δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, αφού εξακολουθεί να παραμένει αντιμέτωπη με πολύ σοβαρές προκλήσεις.
Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η ενίσχυση της συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να ξεπεραστούν οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία.
Εστιάζοντας στα ευρωπαϊκά ζητήματα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να καταρρίψει συγκεκριμένους μύθους που αφορούν στην ευρωπαϊκή κρίση.
Όπως τονίζει, οι ισχυρισμοί πως η απάντηση των Ευρωπαίων απέναντι στην κρίση ήταν αναποτελεσματικοί και αντιπαραγωγικοί δεν είναι αληθείς και δεν ευσταθούν.
Η Ευρωζώνη κινείται προς τη θετική κατεύθυνση και αυτό μπορεί εύκολα να επιβεβαιωθεί, διαμηνύει ο Schaeuble.
Tαυτόχρονα υπερασπίζεται τις γερμανικές πολιτικές για την εφαρμογή της λιτότητας.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει κρίση εμπιστοσύνης την ευρωπαϊκή κρίση, ενώ επαναλαμβάνει πως πρωταρχικός στόχος της Γερμανίας είναι η προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος του δημόσιου χρέους, χωρίς να πληγεί η ανάπτυξη των ευρωπαϊκών οικονομιών.
"Η Γερμανία δεν υιοθετεί τυφλή λιτότητα", διαμηνύει και προσθέτει πως "η Γερμανία δεν ωφελήθηκε από την κρίση, παρά την οξεία κριτική που της έχει τεθεί επί του συγκεκριμένου θέματος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης