Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gül (πρώην πρόεδρος Τουρκίας): Η χώρα έχει ανάγκη ένα ισχυρότερο κοινοβούλιο, όχι μια ισχυρότερη προεδρία

Gül (πρώην πρόεδρος Τουρκίας): Η χώρα έχει ανάγκη ένα ισχυρότερο κοινοβούλιο, όχι μια ισχυρότερη προεδρία
Διαφωνεί με τις προθέσεις του διαδόχου του, Tayyip Erdogan
Η Τουρκία έχει ανάγκη από ένα καλύτερο και ισχυρότερο κοινοβούλιο και όχι από μια πανίσχυρη προεδρία, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Abdullah Gül, σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Οι δηλώσεις του Gül, φέρνουν τον πρώην πρόεδρο της Τουρκίας σε ευθεία αντιπαράθεση με τον διάδοχό του, Tayyip Erdogan, ο οποίος προωθεί αλλαγές στο σύνταγμα με στόχο να ενισχύσει τις αρμοδιότητες και τις ελευθερίες τηε προεδρίας.
Ανέκαθεν υποστήριζα ότι το κοινοβουλευτικό σύστημα στην Τουρκία πρέπει να ενισχυθεί, τόνισε ο Gül, σε αντίθεση με τις κινήσεις του Erdogan, ο οποίος επιχειρεί να καταστήσει την προεδρία της Τουρκίας, αντίστοιχη με αυτή των ΗΠΑ.
Σχολίασε, ακόμα, πως πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στον τρόπο που κατανέμονται οι εξουσίες, όπως συμβαίνει σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.
Τέλος σχολίασε πως το κόμμα του Erdogan, AK Party, το οποίο συνίδρυσαν οι δύο άνδρες, θα χάσει μέρος της εκλογικής του βάσης στις εκλογές του Ιουνίου, ωστόσο τόνισε ότι θα είναι σε θέση να σχηματίσει αυτόνομα κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης