Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία το Grexit - Να υπάρξει πρόοδος για να εκταμιευτεί η δόση

tags :
Schaeuble: Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία το Grexit - Να υπάρξει πρόοδος για να εκταμιευτεί η δόση
"H υπάρχουσα διάρθρωση της Ευρωζώνης είναι μη βιώσιμη και χρήζει άμεσης αλλαγής"
Να υπάρξει πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εκταμιευτεί ένα μέρος της δόσης προς την Ελλάδα ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings, υπογράμμισε πως για να υπάρξει εκταμίευση χρημάτων, πρέπει να παρατηρηθεί πρόοδος εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, διευκρίνισε πως η εκταμίευση της δόσης δεν προϋποθέτει την υλοποίηση και ολοκλήρωση του 100% των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων.
Παράλληλα, αποσαφήνισε πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συνιστά κίνδυνο για όλη την παγκόσμια οικονομία.
Πάντως, επανέλαβε πως το Grexit συνιστά απόφαση της Ελλάδας και όχι της Ευρωζώνης.
Το πρόβλημα της Ελλάδας, συνέχισε χαρακτηριστικά, δεν είναι το δημόσιο χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να συγκρίνει την Ελλάδα με τις υπόλοιπες υπό διάσωση χώρες, οι οποίες προώθησαν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και κατάφεραν να εξέλθουν της κρίσης. 
«Ζητάμε δομικές μεταρρυθμίσεις, σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα» διέτεινε ο Γερμανός υπουργός.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, εξήγησε πως η «χαλαρή» νομισματική πολιτική της ΕΚΤ αλλά και η διευκολυντική δημοσιονομική πολιτική των ευρωπαϊκών κρατών δεν συνιστούν το «φάρμακο», αλλά την πηγή του προβλήματος.
«Η νομισματική πολιτική και η υπερχρεωμένη δημοσιονομική πολιτική δεν αποτελούν μέρος της λύσης, αντίθετα είναι το ίδιο το πρόβλημα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο W. Schaeuble τάχθηκε εναντίον της υπερδιόγκωσης του δημόσιου χρέους, καθιστώντας σαφές πως τα επίπεδα του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού χρέους βρίσκονται σε ανησυχητικά επίπεδα.
Τέλος, ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως η υπάρχουσα διάρθρωση της Ευρωζώνης είναι μη βιώσιμη και χρήζει άμεσης αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης