Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Και μετά τις εκλογές του Μαΐου θα συνεχιστεί η πολιτική αβεβαιότητα στη Βρετανία

JP Morgan: Και μετά τις εκλογές του Μαΐου θα συνεχιστεί η πολιτική αβεβαιότητα στη Βρετανία
Από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται ο σχηματισμός κυβέρνησης από ένα μόνον κόμμα
Οι ανησυχίες για τη σταθερότητα στη Βρετανία μετά τον σχηματισμό μιας εν δυνάμει κυβέρνησης συνεργασίας είναι πιθανόν να επεκτείνουν την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα και πέραν του Μαΐου, οπότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η JP Morgan.
Όπως επισημαίνεται, καθώς οι εκλογές της 7ης Μαΐου πλησιάζουν, οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να υποδηλώνουν ότι κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία.
Απίθανος φαντάζει επίσης ένας επίσημος συνασπισμός των κομμάτων, κάτι που υποδηλώνει μια εν δυνάμει λιγότερο σταθερή κυβέρνηση μειοψηφίας όπου ένα από τα δύο κύρια κόμματα θα επιδιώξει την υποστήριξη άλλων.
Η επίτευξη και διατήρηση μιας τέτοιας συμφωνίας είναι πιθανόν να επεκτείνει την πολιτική αβεβαιότητα πέραν του Μαΐου, σημειώνει η JP Morgan.
Με τα περισσότερα κόμματα να είναι προτίθενται να προχωρήσουν στην εφαρμογή λιγότερων μέτρων λιτότητας, η δημοσιονομική προσαρμογή του επόμενου χρόνου μπορεί να είναι μικρότερη της αναμενόμενης, ενώ με την αγορά εργασίας της Βρετανίας να παρουσιάζει συνεχή σημάδια ενδυνάμωσης και την αύξηση των τιμών να επιταχύνεται, η προσοχή είναι πιθανόν να στραφεί σε μια ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης