Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Δύο σενάρια για την πώληση της Postbank εξετάζει η διοίκηση

tags :
Deutsche Bank: Δύο σενάρια για την πώληση της Postbank εξετάζει η διοίκηση
Αναγκαία για την κερδοφορία της γερμανικής τράπεζας κρίθηκε η πώληση της Postbank
Δύο σενάρια για την πώληση της Postbank εξετάζει, σύμφωνα με τους Financial Times, η διοίκηση της Deutsche Bank, η οποία, όπως ανέφερε και το bankingnews.gr αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να πουλήσει την θυγατρική της.
Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των οικονομικών της, η Deutsche Bank αποφάσισε να πουλήσει την θυγατρική της, που προσφέρει λιανικές υπηρεσίες, κάτι που είχε διατυπωθεί ως απαίτηση και από τους μετόχους.
Η γερμανική κυβέρνηση έθεσε μόνο μία προϋπόθεση: να βρεθεί ευρωπαίος αγοραστής, με τους υπαλλήλους της Postabank να φοβούνται ότι σε αντίθετη περίπτωση θα απολυθούν.
Πλέον, η διοίκηση της τράπεζας εξετάζει δύο σενάρια για την πώληση της θυγατρικής της.
Ειδικότερα, το πρώτο σχέδιο είναι η πώληση των μετοχών της, που ακόμα διαπραγματεύονται στο γερμανικό χρηματιστήριο, ώστε σε βάθος 18μήνου να έχει περάσει πλήρως σε άλλα χέρια, με την Deutsche Bank να επικεντρώνεται στην αναδιάρθρωση των λιανικών υπηρεσιών που προσφέρει η ίδια.
Το δεύτερο σενάριο, από την άλλη, προβλέπει μια διχοτόμηση της Deutsche Bank, σε επενδυτικές υπηρεσίες και λιανικές υπηρεσίες, και έξοδο της τράπεζας συνολικά από τη λιανική τραπεζική μέσα σε 2,5 περίπου χρόνια, κατά το παράδειγμα της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης