Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου ασκεί καθοδικές πιέσεις στις τιμές

Reuters: Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου ασκεί καθοδικές πιέσεις στις τιμές
Παρά την κρίση στην Υεμένη
Καθοδικές πιέσεις ασκούνται στις τιμές του πετρελαίου, καθώς η αύξηση των αποθεματικών αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, ισοσταθμίζει την ανησυχία για την κρίση στη Υεμένη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, η εύρωστη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, έρχεται στον αντίποδα των αεροπορικών επιδρομών στην Υεμένη, οι οποίες παρά τις αντίθετες πληροφορίες συνεχίζονται.
Υπενθυμίζεται ότι αν και η Υεμένη δεν έχει μεγάλη παραγωγή πετρελαίου, εντούτοις αποτελεί σημαντικό σταθμό διαμετακόμισης του «μαύρου χρυσού».
Οι τιμές του έχουν αυξηθεί κατά περίπου 10 δολάρια αυτό τον μήνα, λόγω ακριβώς των ανησυχιών για την κρίση στην Υεμένη, καθώς και λόγω της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης.
Ωστόσο, στις τελευταίες συνεδριάσεις καταγράφονται πτωτικές τάσεις, ενώ τα συμβόλαια Ιουνίου για το αργό πετρέλαιο ΗΠΑ να υποχωρούν κατά 0,45 δολάρια, στην χθεσινή συνεδρίαση και το Brent να χάνει ενδοσυνεδριακά 0,40 δολάρια.
Τα στοιχεία για τα αποθεματικά των ΗΠΑ, που δόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα, έδειξαν αύξηση κατά 5,3 εκατ. βαρέλια, έναντι προβλέψεων για 2,9 εκατ. βαρέλια, με το σύνολο να αγγίζει ιστορικά υψηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης