Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Μείωση κερδών περί το 50% το α' τρίμηνο του 2015, στα 559 εκατ. ευρώ

tags :
Deutsche Bank: Μείωση κερδών περί το 50% το α' τρίμηνο του 2015, στα 559 εκατ. ευρώ
Η μείωση οφείλεται σε πρόστιμο – ρεκόρ 2,5 δισ. δολαρίων που κλήθηκε να πληρώσει η γερμανική τράπεζα για χειραγώγηση στην αγορά του διατραπεζικού επιτοκίου libor
Πτώση περίπου 50% στα καθαρά κέρδη της κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του 2015 η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, ύστερα από πρόστιμο – ρεκόρ 2,5 δισ. δολαρίων που κλήθηκε να πληρώσει ύστερα από σχετικό διακανονισμό με τις αρχές σε Βρετανία και ΗΠΑ για χειραγώγηση στην αγορά του διατραπεζικού επιτοκίου libor.
Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο του 2015 τα κέρδη της γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 559 εκατ. ευρώ έναντι του 1,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 24%, στα 10,4 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους διευθύνοντες συμβούλους της τράπεζας, Jürgen Fitschen και Anshu Jai, «τα αποτελέσματα παρέχουν μια "φωτογραφία της στιγμής" της Deutsche Bank, η οποία είναι πολύ ισχυρότερη απ' όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας το 2012», προσθέτοντας ότι «έχουμε ισχυρή λειτουργική απόδοση».
Σημειώνεται ότι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη περί τα 770 εκατ. ευρώ και έσοδα στα 8,9 δισ. ευρώ.

Σε αναδιοργάνωση αναμένεται να προβεί η τράπεζα μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα.
Η Deutsche Bank αναμένεται να μειώσει τα επενδυτικά της κεφάλαια κατά 200 δισ. ευρώ και να αποχωρήσει από το 10% των αγορών δρασητριοποίησής της, στα πλαίσια ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης, για την εφαρμογή του οποίου θα δαπανήσει 3,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.
Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί την μείωση του κόστους λειτουργίας της κατά 3,5 δισ. ευρώ, αποχωρώντας από ασύμφορες αγορές, κλείνοντας θυγατρικές, αποχωρώντας από ασύμφορες τραπεζικές επιχειρήσεις και πουλώντας την Postbank.
Μεγάλες θα είναι και οι αλλαγές στον επενδυτικό βραχίονα της τράπεζας, που αναμένεται μεταξύ άλλων να προβεί σε κινήσεις για την οχύρωση του δείκτη μόχλευσης του ομίλου.
Ακόμα, αναμένεται να επενδύσει περισσότερο στις αγορές της Ινδίας και της Κίνας, ενώ συνολικά θα μειώσει τον αριθμό των ξένων γραφείων που διατηρεί από 70 σε 63.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης