Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχασμένη η Wall ενόψει της Fed - Νέα άνοδος +3% στο ADR της ΕΤΕ

tags :
Διχασμένη η Wall ενόψει της Fed - Νέα άνοδος +3% στο ADR της ΕΤΕ
Στο -18,18% η μετοχή της Twitter
Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed.
Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε στο +0,40% και τις 18.110 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,28% και τις 2.115 μονάδες.
Αντίθετα, ο Nasdaq υποχώρησε στο -0,10% και τις 5.055 μονάδες
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε νέα άνοδος στο +3,00% και τα 1,37 δολάρια.
Νωρίτερα, πλήρη απογοήτευση επέφεραν τα οικονομικά αποτελέσματα της Twitter για το α’ 3μηνο του 2015, οδηγώντας την τιμή της μετοχής σε απώλειες άνω του -20%.
Ειδικότερα, βάσει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, τα οποία για αδιευκρίνιστους λόγους διέρρευσαν πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Twitter κατέγραψε ζημιές 162,4 εκ. δολαρίων ή 0,25 δολαρίων/μετοχή έναντι ζημιών 132,4 εκ. ευρώ το αντίστοιχο 3μηνο του 2014.
Τα έσοδα αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων, καθώς διαμορφώθηκαν στα 435,9 εκ. δολάρια έναντι της εκτίμησης περί 464,3 εκ. δολαρίων.
Παράλληλα, η Twitter εκτιμά πως τα έσοδα του β’ 3μηνου θα διαμορφωθούν στα 485 εκ. δολάρια.
Η πρόωρη διαρροή των οικονομικών αποτελεσμάτων οδήγησαν την τιμή της μετοχής σε πτώση -5,8% με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διατάζει την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής.
Ωστόσο, μόλις ήρθη η αναστολή, οι απώλειες εκτινάχθηκαν στο -20% με την τιμή της μετοχής να διολισθαίνει στα 41,40 δολάρια.
Τελικά, η μετοχή της Twitter έκλεισε στο -18,18% και τα 41,74 δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν προγραμματισμένο να δημοσιευθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης του αμερικανικού χρηματιστηρίου.
Παράλληληα, άνοδο 0,5% σημείωσε ο σύνθετος δείκτης τιμών κατοικιών είκοσι πόλεων Case-Shiller, στις ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη.
Μεταξύ των 16 πόλεων που παρουσίασαν αύξηση τιμών, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στις πόλεις Σαν Φρανσίσκο και Ντένβερ.
Εν τω μεταξύ, το Κλίβελαντ παρουσίασε τη μεγαλύτερη υποχώρηση τιμών, καθώς υποχώρησαν κατά 1%.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι τιμές κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 0,9% τον Φεβρουάριο, όπως και τον Ιανουάριο.
Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2014, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 5%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τιμών εδώ και έξι μήνες.
«Οι τιμές κατοικιών συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, ξεπερνώντας τόσο τον πληθωρισμό όσο και την άνοδο των μισθών», επισημαίνει ο David Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής των δεικτών S&P Dow Jones.
Σημειώνεται ότι οικονομολόγοι ανέμεναν σε ετήσια βάση αύξηση των τιμών κατά 4,8% τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης