Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απολογήθηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός για την παραίτηση υπουργού του

Απολογήθηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός για την παραίτηση υπουργού του
Απολογούμενος βρέθηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Naoto Kan, μετά την παραίτηση ενός μέλους του υπουργικού συμβουλίου του και διαβεβαίωσε ότι είναι αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους της κυβέρνησης.
Από το βήμα του ιαπωνικού κοινοβουλίου ο Kan είπε ότι «λυπάται πολύ» για τα σχόλια του Ryu Matsumoto, ο οποίος παραιτήθηκε μία μόλις εβδομάδα αφού ανέλαβε χρέη υπουργού Ανοικοδόμησης και αφού προσέβαλλε τον διοικητή μίας περιοχής της Βόρειας Ιαπωνίας που επλήγη σημαντικά από τις καταστροφές του περασμένου Μαρτίου.
«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους ανθρώπους που επλήγησαν από το τριπλό πλήγμα του Μαρτίου για να τα δυσάρεστα σχόλια του Matsumoto”, είπε χαρακτηριστικά ο Kan, προσθέτοντας ότι αναλαμβάνει και εκείνος την ευθύνη, καθώς είναι αυτός που τον διόρισε ως υπουργό Ανοικοδόμησης.
Ενώ οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιέζουν τον Kan να παρατηθεί, δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι σκοπεύει να ικανοποιήσει σύντομα το αίτημά τους, εν μέσω δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το 70% επιθυμεί να το πράξει μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Αντίθετα ο Kan επανάλαβε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει τα σχέδια αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη η χώρα μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου, που προκάλεσαν το χειρότερο χειρότερο πυρηνικό ατύχημα του αιώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης