Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Merkel κατόπιν του νέου σκανδάλου κατασκοπείας

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Merkel κατόπιν του νέου σκανδάλου κατασκοπείας
Oι γερμανικές μυστικές αρχές κατασκόπευαν ευρωπαϊκές χώρες και εταιρείες για λογαριασμό των ΗΠΑ
Γύρω από την Angela Merkel σφίγγει ο κλοιός του σκανδάλου παρακολουθήσεων της Γερμανίας για λογαριασμό των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο η υπόθεση κλιμακώνεται και αγγίζει την Καγκελάριο.
«Η υπόθεση της BND (γερμανική υπηρεσία πληροφοριών) κλιμακώνεται και φτάνει την Καγκελαρία» αναφέρει ενδεικτικά η Die Welt, αναφερόμενο στο σκάνδαλο κατασκοπείας της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών από τις μυστικές αρχές της Γερμανίας, για λογαριασμό των ΗΠΑ.
«Στην καλύτερη περίπτωση, η καγκελάριος δεν θα ήθελε να ξέρει αυτό που η NSA μηχανευόταν στο γερμανικό έδαφος - στην προκειμένη περίπτωση την κατασκοπεία των 'φίλων' μας στην Ευρώπη» επισημαίνει η Die Welt, παραπέμποντας στη δήλωση της Καγκελαρίου το 2014 για τις αποκαλύψεις της NSA πως «δεν γίνεται να κατασκοπεύεις τους φίλους σου».
«Ποιος αποκρύπτει και τι στο σκάνδαλο της BND» διερωτάται η Bild, σημειώνοντας πως η Μerkel παραμένει εκ νέου βουβή.
«Η κ. Merkel θα απειλείτο μόνον στην περίπτωση που η ηγεσία του CDU αισθανόταν ότι θα μπορούσε να μην κερδίσει τις εκλογές του 2017, πράγμα που δεν ισχύει σήμερα» παρατηρεί πολιτικός αναλυτής, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης