Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένες οι σχέσεις Marine και Jean-Marie Le Pen - Οι ναζιστικές δηλώσεις του ιδρυτή τον στέλνουν στο Πειθαρχικό

Τεταμένες οι σχέσεις Marine και Jean-Marie Le Pen - Οι ναζιστικές δηλώσεις του ιδρυτή τον στέλνουν στο Πειθαρχικό
Έχω την αίσθηση ότι δεν αντέχει το γεγονός ότι το Εθνικό Μέτωπο εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς τον ίδιο επικεφαλής και με θλίβει αυτό
Στα άκρα είναι αυτή την περίοδο οι σχέσεις ανάμεσα στην πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Marine Le Pen και του πατέρα της, ιδρυτή του κόμματος Jean Marie Le Pen.
Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ακροδεξιού κόμματος σχετικά με τους θαλάμους αερίων των ναζί τους οποίους χαρακτήρισε «λεπτομέρεια» του πολέμου.
Επιπλέον, ο Jean Marie Le Pen. υπερασπίστηκε τον στρατάρχη Philip Peten, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη ναζιστική Γερμανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που εξόργισε την πρόεδρο του κόμματος και κόρη του.
«Έχω την αίσθηση ότι δεν αντέχει το γεγονός ότι το Εθνικό Μέτωπο εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς τον ίδιο επικεφαλής. Με θλίβει αυτό το γεγονός», δήλωσε η Marine Le Pen στους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, του τηλεοπτικού δικτύου iTele και της εφημερίδας Le Monde.
«Θεωρώ ότι πλέον δεν θα έπρεπε να μιλάει εξ΄ ονόματος του Εθνικού Μετώπου» τόνισε στην εκπομπή Grand Rendez-Vous, που μεταδίδεται ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά.
«Θα μπορούσε άνετα να είναι επίτιμος πρόεδρος...θα είχε πάρει τις αποστάσεις του, θα είχε κάνει ένα βήμα πίσω. Δεν θέλει να το κάνει αυτό, είναι προκλητικός. Κρίνω τις πρόσφατες ενέργειές του ως έχουσες κακή πρόθεση προς το Εθνικό Μέτωπο και προς εμένα» κατέληξε η Marine Le Pen.
Ο Jean Marie Le Pen αντιμετωπίζει αύριο πειθαρχική διαδικασία για τις δηλώσεις του ενώ η κόρη του ερωτηθείσα ποιά θα έπρεπε να είναι η τιμωρία για τον 86 χρόνο πατέρα της, δήλωσε στα γαλλικά μέσα ότι «εναπόκειται στο εκτελεστικό γραφείο του κόμματος να αποφασίσει».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, από το 2011 που διαδέχτηκε τον πατέρα της στο τιμόνι του κόμματος, η Marine, επιδίωξε να αποβάλει τον αντισημιτικό χαρακτήρα του Εθνικού Μετώπου παρουσιάζοντάς το ως μία αντι-μεταναστευτική, ευρωσκεπτικιστική πολιτική δύναμη.
Η αντιπαράθεση με τον πατέρα της είναι μία από τις πολλές το τελευταίο διάστημα.
Τον περασμένο Ιούνιο, κόντρα ξέσπασε ανάμεσά τους με αφορμή σχόλιο που έκανε εκείνος για έναν γαλλό-εβραίο τραγουδιστή, κάτι το οποίο κατήγγειλαν ως αντισημιτικό γαλλικές και ευρωπαϊκές εβραϊκές οργανώσεις.
Στη συνέχεια, την οργή της Marine προκάλεσε η υπόδειξη του πατέρα της ότι σφάλλει που αποφεύγει την συνεργασία με άλλα ακροδεξιά κόμματα στην προσπάθειά της για πολιτικό σχηματισμό στο Ευρωκοινοβούλιο.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Le Pen ενδεχομένως να πάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017, αλλά όχι και να κερδίσει. Το πως θα διαχειριστεί τις σχέσεις της με τον πατέρα της θεωρείται ότι είναι ένας από τους παράγοντες που θα επηρεάσουν τις επιδόσεις του κόμματος, σύμφωνα με to Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης