Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2015 η τιμή του «μαύρου χρυσού» – Προσδοκίες για μείωση της υπερπροσφοράς πετρελαίου

Σε υψηλά 2015 η τιμή του «μαύρου χρυσού» – Προσδοκίες για μείωση της υπερπροσφοράς πετρελαίου
Η τιμή του Brent αναρριχήθηκε στα 67 δολάρια το βαρέλι
Σε υψηλά 2015 και συγκεκριμένα στα 67 δολάρια το βαρέλι αναρριχήθηκε η τιμή του πετρελαίου τη Δευτέρα, υποστηριζόμενη από τις προσδοκίες μείωσης της υπερπροσφοράς «μαύρου χρυσού» και μετά τα αδύναμα στοιχεία για τη βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα, που ενίσχυσαν τις εκτιμήσεις ότι θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα τόνωσης της οικονομίας της χώρας.
Ειδικότερα, η τιμή του αργού πετρελαίου Brent ενισχύθηκε κατά 56 σεντ, στα 67,02 δολάρια το βαρέλι περί τις 15:45 ώρα Ελλάδος, όταν νωρίτερα είχε αναρριχηθεί μέχρι και ατα 67,10 δολάρια.
Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε άνοδο 22 σεντ, στα 59,37 δολάρια το βαρέλι, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει το υψηλό 2015 των 59,90 δολαρίων την 1η Μαΐου.
Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο Brent έχει καταγράψει ριμπάουντ της τάξης του 40% από τα χαμηλά σχεδόν έξι ετών των 45,19 δολαρίων τον Ιανουάριο, υποστηριζόμενο από τις προσδοκίες ότι θα υπάρξει εξισορρόπηση της ζήτησης και θα περιοριστεί η προμήθεια πετρελαίου, αλλά και από το αδύναμο δολάριο και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης