Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Η Ευρωζώνη πρέπει να προστατευτεί – Να μην τεθεί σε νέο κίνδυνο η διεθνής οικονομία

Λευκός Οίκος: Η Ευρωζώνη πρέπει να προστατευτεί – Να μην τεθεί σε νέο κίνδυνο η διεθνής οικονομία
Νέο μήνυμα σε Ελλάδα και εταίρους έστειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ
«Η Ευρωζώνη πρέπει να προστατευτεί», εκτιμά η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.
Ειδικότερα, σχολίασε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι επειδή όλες οι πλευρές συνομολογούν- όπως πιστεύουν και οι ΗΠΑ και ο Αμερικανός Πρόεδρος- ότι η Ευρωζώνη πρέπει να προστατευτεί».
Ο ίδιος σχολίασε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τόσο ο πρόεδρος Barack Obama, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Jack Lew, έχουν εμπλακεί στις προσπάθειες «να διευκολυνθούν οι ενέργειες των βασικών Ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα να συμφιλιώσουν τις διαφορές μεταξύ τους».
Τόνισε, μάλιστα, ότι ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ είναι σε στενή επικοινωνία με τους ευρωπαίους ομολόγους του και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.
«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι υπάρχει καλή θέληση στις προσπάθειες όλων των πλευρών, είτε είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είτε είναι μεμονωμένες Ευρωπαϊκές χώρες είτε είναι η Ελλάδα, να επιλύσουν τις διαφορές τους με τρόπο που δεν θα θέτει επιπλέον δράμα χωρίς να χρειάζεται πάνω στην διεθνή οικονομία».
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέφυγε να προβεί σε κάποια πρόβλεψη για το αν θα επιτευχθεί συμφωνία εντός των ασφυκτικών χρονικών πλαισίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης