Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Το σισύφειο έργο της Ελλάδας – Πόλεμος νεύρων από Αθήνα - Ε.Ε. για την επικράτηση

Telegraph: Το σισύφειο έργο της Ελλάδας – Πόλεμος νεύρων από Αθήνα - Ε.Ε. για την επικράτηση
Την επόμενη φορά που ο βράχος στον λόφο θα κυλήσει προς τα κάτω, μια από τις δύο πλευρές θα βρεθεί διαλυμένη από το βάρος του…
Με τον ελληνικό μύθο του Σίσυφου συγκρίνει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» την κατάσταση στην Ελλάδα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην ελληνική μυθολογία ο Σίσυφος, βασιλιάς της Κορίνθου, τιμωρήθηκε από τους θεούς για τη δολιότητά του να περάσει τη ζωή του κυλώντας έναν βράχο πάνω σε έναν λόφο, βλέποντάς τον εν συνεχεία να κατρακυλάει κάτω.
Η φαινομενικά αέναη ελληνική κρίση παρουσιάζει κάποια στοιχεία του σισύφειου μύθου, υποστηρίζει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι κατά βάθος πρόκειται για μια ανεντιμότητα ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα μέσα στην Ευρωζώνη όταν αυτή έχει καταστρέψει την οικονομία της.
Η ελληνική κυβέρνηση που εκλέχθηκε πριν από πέντε μήνες υποσχέθηκε να θέσει τέλος στη λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα, ως αντάλλαγμα για τα χρήματα που έλαβε υπό τη μορφή δανείων.
Ωστόσο, καθώς πλησιάζει η στιγμή που η Αθήνα πρέπει να βρει περί τα 7 δισ. ευρώ για τους πιστωτές της, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ δεν προτίθενται να απελευθερώσουν χρήματα μέχρι να ικανοποιηθούν από το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Το ΔΝΤ αρνείται να υπαναχωρήσει στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό, ενώ η Κομισιόν επιμένει να πληρωθούν οι συμπεφωνημένοι δημοσιονομικοί στόχοι.
Παράλληλα, σημειώνεται, αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το 1 δισ. ευρώ που οφείλει στο ΔΝΤ σε δύο δόσεις αυτή και την επόμενη εβδομάδα και έτσι ο βράχος κατρακυλάει πάλι προς τα κάτω μέρος του λόφου…
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μπλοφάρει, διερωτάται ο αρθρογράφος.
Αξιωματούχοι στην Αθήνα κατηγορούν την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για το αδιέξοδο, αν και οι Έλληνες επιμένουν ότι θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ.
Πρέπει όμως να παραχωρήσει κάτι, και όμως κάθε φορά που αρχίζει να αχνοφαίνεται ένα Grexit, επιτυγχάνεται μια προσωρινή συμφωνία.
Οι Έλληνες στηρίζονται στο να χάσει η Ε.Ε. την ψυχραιμία της ώστε να συμβεί κάτι.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ανέφερε ότι ένα Grexit δεν αποτελεί επιλογή εξαιτίας του αντίκτυπου που θα είχε στην Ε.Ε.
Αργά ή γρήγορα, σημειώνεται στο άρθρο, μια από αυτές τις θέσεις θα πρέπει να πέσει και ο χρόνος εξαντλείται.
Την επόμενη φορά που ο βράχος στον λόφο θα κυλήσει προς τα κάτω, καταλήγει το άρθρο, κάποιος θα βρεθεί διαλυμένος από το βάρος του…

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης