Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες στη Wall - «Άλμα» +9,38% για το ADR της ΕΤΕ

tags :
Νέες απώλειες στη Wall - «Άλμα» +9,38% για το ADR της ΕΤΕ
O Dow Jones υποχώρησε στο -0,48% και τις 17.842 μονάδες
Με νέες απώλειες τερμάτισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, δεχόμενες πιέσεις από την αύξηση των επιτοκίων στα αμερικανικά ομόλογα.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε στο -0,48% και τις 17.842 μονάδες, ο Nasdaq στο -0,40% και τις 4.920 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,45% και τις 2.080 μονάδες.
Το ADR της ΕΤΕ ενισχύθηκε σημαντικά στο +9,38% και τα 1,40 δολάρια.
Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο 2,25% ενώ του 30ετούς στο 2,99%.
Νωρίτερα, κίνδυνο φούσκας λόγω των υψηλών τιμών των αμερικανικών μετοχών διαβλέπει η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.
Ειδικότερα, στο περιθώριο κοινής εκδήλωσης με το ΔΝΤ και την Christine Lagarde, η σιδηρά κυρία της Fed προειδοποιεί για τους κινδύνους που απορρέουν για τις μετοχές και τα αμερικανικά ομόλογο, λόγω των χαμηλών επιτοκίων.
Μάλιστα, παραδέχθηκε πως οι «αρκετά υψηλές» αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών θέτουν δυνητικούς κινδύνους.
Σε γενικές γραμμές πάντως, η J. Yellen υπογράμμισε πως οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι μετριοπαθείς, καθώς δεν υπάρχει κάποιος παράγοντας, ο οποίος να απειλεί ευθέως τις αγορές.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της Fed, προανήγγειλε την βίαιη αύξηση των επιτοκίων, όταν αυτή βέβαια γίνει πραγματικότητα.
Σήμερα τα επιτόκια της Fed κυμαίνονται από 0% έως 0,25%.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, πτώση 1,9% κατέγραψε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2015 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2014.
Η πτώση αυτή τροφοδοτήθηκε από εταιρείες που προχώρησαν σε περαιτέρω προσλήψεις, αλλά και τις επιπλέον ώρες εργασίας των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκε.
Οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 1,7% το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών υποχώρησε κατά 0,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης.
Η μικρότερη παραγωγή εν μέρει ίσως να είναι αποτέλεσμα του ασυνήθιστα δριμύ χειμώνα, που διατάραξε την παραγωγή και της ανατίμησης του δολαρίου που περιόρισε τις αμερικανικές εξαγωγές.
Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, εν τω μεταξύ, σημείωσε άλμα 5% σε ετήσια βάση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και ένα έτος, αν και ανέρχεται σε 1,1% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα.
Η ωριαία αμοιβή για όλους τους εργαζομένους αυξήθηκε κατά 3,1% το πρώτο τρίμηνο, ενώ σημείωσε άνοδο κατά 6,2% προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό.
Ωστόσο, η πραγματική αμοιβή είναι μόλις 1,8% υψηλότερη έναντι του προηγούμενου έτους.
Η μείωση της παραγωγικότητας για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 αναθεωρήθηκε ελαφρώς στο 2,1%.
Τέλος, κατά 169 χιλ. αυξήθηκαν οι καταστάσεις μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Τα αποτελέσματα διαψεύδουν επί τα χείρω τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση κατά 233 χιλ..
Η άνοδος είναι μικρότερη από αυτήν του Μαρτίο, όταν οι καταστάσεις μισθοδοσίας, είχαν σημειώσει αύξηση κατά 175 χιλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης