Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο οι εκλογές στη Βρετανία – Μάχη στήθος με στήθος Συντηρητικών - Εργατικών

Απώλειες στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο οι εκλογές στη Βρετανία – Μάχη στήθος με στήθος Συντηρητικών - Εργατικών
Αβεβαιότητα για το πολιτικό μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς καμία από τις δύο βασικές πολιτικές δυνάμεις δεν φαίνεται να αποκτά την απόλυτη πλειοψηφία
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις εκλογές που διενεργούνται σήμερα στη Βρετανία, αλλά και στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.
Οι δύο βασικές πολιτικές δυνάμεις της Βρετανίας, Συντηρητικοί και Εργατικοί, δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την επικράτηση, αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία, με το πιθανότερο σενάριο να είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας.
Παράλληλα, οι εξελίξεις περί την Ελλάδα συνεχίζει να παραμένουν στο επίκεντρο, με την αβεβαιότητα να συνεχίζεται, μετά και τη διάψευση των προσδοκιών από σειρά ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με την επίτευξη μιας συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup της 11ης Μαΐου.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει διευρυμένες απώλειες 0,95%, στις 11.242,30 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,85%, στις 6.877,30 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 1,17%, στις 4.923,50 μονάδες.
Στις αγορές του ευρωπαϊκού νότου και στη Μαδρίτη, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 σημειώνει πτώση 0,95%, στις 11.057,50 μονάδες και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,71%, στις 22.500 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 0,97%, διαμορφούμενος στις 384,92 μονάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης