Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Η Ευρώπη χρειάζεται αλληλεγγύη για να μη διακινδυνεύσει το οικοδόμημά της και όχι ελεημοσύνη"

tags :
Την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης προτάσσει ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, Γιάτσεκ Ροστόβσκι, σε επιστολή του στους Financial Times. Ο ίδιος προειδοποιεί ότι πρέπει να περιοριστεί το χάσμα μεταξύ των χωρών-δανειστών και των χωρών-δανειοληπτριών για να μη διακινδυνεύσει όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
"Η Ευρώπη χρειάζεται αλληλεγγύη και όχι ελεημοσύνη. Η αλληλεγγύη είναι μία έκφραση του ίδιου συμφέροντος των μελών μίας ομάδας να εργασθούν για να επιτύχουν έναν κοινό σκοπό», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Ροστόβσκι.
Παράλληλα, ο ίδιος ασκεί κριτική στην ΕΕ και το ΔΝΤ, θεωρώντας ότι δεν δίνουν μία πραγματική διέξοδο στις οικονομίες των χωρών με υψηλό χρέος και αναφέρει τα συμπεράσματα από την καταθλιπτική εμπειρία του περασμένου χρόνου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ρομπόβσκι, τα επιτόκια του ΕΤΧΣ και του ΕΜΣ πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερα για τις χώρες που συμμορφώνονται πλήρως με τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο των προγραμμάτων τους και κατά δεύτερον, η οικονομική βοήθεια θα πρέπει να συνεχίζεται «ως κανόνας», ακόμη και όταν τα αποτελέσματα είναι χαμηλότερα των προσδοκιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης