Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές – Τις εξελίξεις σε Κίνα και Ελλάδα αποτιμούν οι επενδυτές

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές – Τις εξελίξεις σε Κίνα και Ελλάδα αποτιμούν οι επενδυτές
Σε περικοπή των επιτοκίων για τρίτη φορά σε έξι μήνες προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας, ωθώντας ανοδικά τα χρηματιστήρια της Ασίας
Μεικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να καλούνται να αποτιμήσουν από τη μια πλευρά τη μείωση για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Κίνας και από την άλλη τις εξελίξεις περί την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι σήμερα θα συνεδριάσει το Eurogroup, με κύριο θέμα στην ατζέντα την Ελλάδα και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά και του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, τις προηγούμενες ημέρες, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια συμφωνία με την Ελλάδα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ωστόσο η ελληνική πλευρά περιμένει μια θετική δήλωση για την πρόοδο που έχει υπάρξει.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,33%, στις 11.670,80 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,28%, στις 7.064,50 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 1,06%, στις 5.036,50 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη κινείται σε οριακά αρνητικό έδαφος και στις 11.417,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,24%, στις 23.257 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, τέλος, καταγράφει οριακές απώλειες, διαμορφούμενος στις 399,92 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης