Τελευταία Νέα
Διεθνή

Teneo Intelligence: Στο παρά πέντε θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων πιστωτών

Teneo Intelligence: Στο παρά πέντε θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων πιστωτών
Έντονες οι συνεδριάσεις σε υπουργικό συμβούλιο και κόμμα σχετικά με την αποπληρωμή ή μη της δόσης ύψους 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ τη 12η Μαΐου
Την τελευταία στιγμή θα επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων πιστωτών εκτιμά η Teneo Intelligence.
Σε σημερινό σημείωμά της γίνεται αναφορά στις συνεδριάσεις τόσο του υπουργικού συμβουλίου όσο και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, από τις οποίες όπως σημειώνεται δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με την κυβέρνηση να προσέρχεται στο σημερινό Eurogroup με μια στάση του τύπου «περιμένουμε και θα δούμε».
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου φαίνεται ότι υπήρξε ένα έντονο debate σχετικά με το αν η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει ή όχι το ποσό των 770 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη 12η Μαΐου, αν το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup είναι αρνητικό, ήτοι δεν υπάρξει μια θετική δήλωση προόδου.
Είναι σαφές, τονίζεται, ότι τόσο στο κόμμα όσο και στο υπουργικό συμβούλιο υπάρχει μια ομάδα που υποστηρίζει τη σκληρή στάση έναντι των πιστωτών, που όμως δεν φαίνεται να είναι το μονοπάτι που θέλει να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας.
Από την άλλη, ωστόσο, αυτό φαίνεται να λειτουργεί θετικά στην κοινή γνώμη, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, το 65,9% των Ελλήνων δηλώνει ότι επιθυμεί μια συμφωνία με τους πιστωτές ενώ την ίδια ώρα το 56,7% των ερωτηθέντων απαντά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να υπαναχωρήσει στα θέματα του συνταξιοδοτικού και των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης