Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roldan (Ένωση Τραπεζών Ισπανίας): Προς το κοινό συμφέρον Ελλάδας και πιστωτών να επιτευχθεί συμφωνία

Roldan (Ένωση Τραπεζών Ισπανίας): Προς το κοινό συμφέρον Ελλάδας και πιστωτών να επιτευχθεί συμφωνία
Eδώ και μήνες θα έπρεπε να έχει υπάρξει μια συμφωνία, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών Ισπανίας
Προς το κοινό συμφέρον, τόσο της Ελλάδας όσο και των ευρωπαίων εταίρων, είναι οι δύο πλευρές να υπαναχωρήσουν και να έρθουν σε μία συμφωνία, τόνισε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών της Ισπανίας (AEB), Jose Maria Roldan.
«Είναι προς το συμφέρον όλων, η Ελλάδα να συνεχίσει στο ευρώ», σημείωσε ο Roldan κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε φόρουμ στην Ισπανία, για να υπογραμμίσει ότι μια έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα ενείχε περισσότερους κινδύνους για τους ίδιους τους Έλληνες απ' ό,τι για τους Ευρωπαίους.
Στην περίπτωση της Ισπανίας, σημείωσε, η έκθεση της χώρας στην Ελλάδα είναι σχεδόν «ανύπαρκτη» και υπό αυτή την έννοια «θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι».
Παράλληλα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ο Roldan εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης και ότι και οι δύο πλευρές είναι ικανές να φθάσουν σε μια συμφωνία.
«Έχουν περάσει ήδη πολλοί μήνες και υπάρχει πληθώρα πολιτικών μηνυμάτων, όμως λίγη τεχνική δουλειά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
«Όσο πιο νωρίς ολοκληρωθούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, τόσο το καλύτερο», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «εδώ και μήνες θα έπρεπε να έχει υπάρξει μια συμφωνία».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης