Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Διακίνηση δισεκατομμυρίων δεδομένων από Γερμανία σε ΗΠΑ! Μπαράζ αντιδράσεων

Die Zeit: Διακίνηση δισεκατομμυρίων δεδομένων από Γερμανία σε ΗΠΑ! Μπαράζ αντιδράσεων
Σε ανοιχτή επικοινωνία Γερμανία - ΗΠΑ, μεγάλης κλίμακας η συνεργασία των χωρών σε θέματα κατασκοπείας
Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με τα τελευταία σενάρια να θέλουν μεγάλης κλίμακας συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, με στόχο τη διακίνηση δισεκατομμυρίων δεδομένων από τη μια χώρα στην άλλη.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND στέλνει τεράστιο όγκο τηλεφωνικών δεδομένων και κειμένων κάθε μήνα στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).
Ορισμένοι επικριτές της συνεργασίας αυτής κατηγορούν τους συνεργάτες της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel ότι έδωσαν το πράσινο φως στην BND να βοηθήσει την NSA να κατασκοπεύσει ευρωπαϊκές εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα. Υποστηρίζουν επίσης ότι Γερμανοί αξιωματούχοι είπαν ψέματα πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2013 σχετικά με την προοπτική μιας αμοιβαίας "συμφωνίας μη κατασκοπείας" μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το σκάνδαλο αρχίζει να πλήττει τη δημοτικότητα της Merkel, το γραφείο της οποίας έχει την αρμοδιότητα να επιβλέπει τις υπηρεσίες κατασκοπείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης