Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin - Lavrov με τον Kerry (ΗΠΑ) - Στόχος η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων

Συνάντηση Putin - Lavrov με τον Kerry (ΗΠΑ) - Στόχος η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων
«Αυτή η συζήτηση μας επέτρεψε να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο».
Συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών J. Kerry είχε σήμερα ο Vladimir Putin, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, S. Lavrov, ο οποίος έδωσε το παρών στη συνάντηση, «αυτή η συζήτηση μας επέτρεψε να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο».
Κατόπιν της συνάντησης, η οποία διήρκησε 4 ώρες, ο S. Lavrov εξήγησε πως είναι «απόλυτα αναγκαίο» να αποφευχθούν οι ενέργειες εκείνες που ενδεχομένως θα έπλητταν περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
Βέβαια, εκ μέρους του Κρεμλίνου ανακοινώθηκε πως οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και του προέδρου της Ρωσίας δε συνέβαλαν στην επίτευξη σημαντικής προόδου.
«Ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμεί οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας να εξομαλυνθούν» σημειώθηκε παράλληλα, από το Κρελμίνο.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη (προκειμένου να υπάρξει) μια εποικοδομητική συνεργασία με τις ΗΠΑ (...) ωστόσο αυτή η συνεργασία δεν είναι δυνατή παρά μόνο σε μια δίκαιη και ισότιμη βάση, χωρίς απόπειρες υπαγορεύσεων ή περιορισμών» αναφέρει παράλληλα, το ρωσικό υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας πως η συνέχιση μιας αντιπαράθεσης, με απόπειρες άσκησης πιέσεων σε βάρος μας μέσω της επιβολής κυρώσεων είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης