Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall - Κάτω των 5.000 μονάδων παρέμεινε ο Nasdaq

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall - Κάτω των 5.000 μονάδων παρέμεινε ο Nasdaq
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε κέρδη στο +1,82% και τα 1,40 δολάρια
Οριακές μεταβολές κατέγραψαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αποτιμώντας τη μερική αποκλιμάκωση των πιέσεων στα κρατικά ομόλογα.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε στο -0,04% και τις 18.060 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,03% και τις 2.098 μονάδες.
Αντίθετα, ο Nasdaq ενισχύθηκε στο +0,11% και τις 4.982 μονάδες.
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε κέρδη στο +1,82% και τα 1,40 δολάρια.
Νωρίτερα, μείωση 0,1% κατεγράφη στον δείκτη τιμών καταναλωτή της Ιταλίας τον Απρίλιο του 2015, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του ίδιου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Σε μηνιαία κλίμακα ο δείκτης ενισχύθηκε οριακά, μόλις κατά 0,2%.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα παρέμενε αμετάβλητος σε ετήσια βάση και ότι θα αυξανόταν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα χείρω.
Ο εναρμονισμένος δείκτης υποχώρησε κατά 0,1%, σε ετήσια κλίμακα, και αυξήθηκε κατά 0,4%, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του ίδιου έτους.
Επίσης, κατά +0,1% αυξήθηκαν τα επιχειρηματικά αποθέματα στις ΗΠΑ, για το μήνα Μάρτιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, τα επιχειρηματικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά +0,1% τον Μάριο, έναντι +0,2% τον Φεβρουάριο.
Οι αναλυτής του MarketWatch ανέμεναν άνοδο της τάξης του +0,2%.
Οι επιχειρηματικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,4% τον Μάρτιο έναντι πτώσης -0,2% τον Φεβρουάριο.
Παράλληλα, αμετάβλητες διατηρήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα, από το υπουργείο Εμπορίου.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, εκτιμούσαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα ενισχύονταν κατά 0,2%, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα χείρω.
Οι λιανικές πωλήσεις, με εξαίρεση το φυσικό αέριο και τα οχήματα, αυξήθηκε κατά 0,2%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,6%, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2015.
Σε ετήσια κλίμακα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,9%, με τον βραδύτερο ετήσιο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2009.
Τέλος, πτώση 0,3% καταγράφηκε τον Απρίλιο στις τιμές εισαγόμενων αγαθών, καθώς το χαμηλότερο κόστος για αγαθά όπως τρόφιμα και βιομηχανικές προμήθειες, αντιστάθμισε την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου.
Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά 0,4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.
Η τιμή αμερικανικών προϊόντων που εξήχθησαν σε άλλες χώρες υποχώρησε κατά 0,7% τον Απρίλιο.
Τους τελευταίους 12 μήνες οι τιμές εισαγωγών έχουν υποχωρήσει κατά 10,7%, κυρίως λόγω της σημαντικής πτώσης στην τιμή του πετρελαίου το δεύτερο ήμισυ του 2014, ενώ αν εξαιρεθούν τα καύσιμα την εν λόγω περίοδο, η πτώση που σημειώνεται είναι πολύ μικρότερη, ήτοι 2,3%.
Τα ξένα προϊόντα είναι φθηνότερα εν μέρει εξαιτίας της ενίσχυσης του δολαρίου, που κάνει τις εισαγωγές λιγότερο ακριβές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης