Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Εθνικοποίηση του δάσους του Αμαζονίου εξετάζει η κυβέρνηση με στόχο τη σωτηρία του

Βραζιλία: Εθνικοποίηση του δάσους του Αμαζονίου εξετάζει η κυβέρνηση με στόχο τη σωτηρία του
Η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου έχει συμβάλει στην αλλαγή του κλίματος
Την εθνικοποίηση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου εξετάζει η κυβέρνηση της Βραζιλίας, ως μέσο για την προστασία της περιοχής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο Sergio Zveiter, βουλευτής των Σοσιαλ-Δημοκρατών, έθεσε προς διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από ειδική επιτροπή.
Σύμφωνα με το εν λόγω νομοσχέδιο, θα αναγνωριστεί η κυριαρχία της Βραζιλίας επί των φυσικών πόρων του Αμαζονίου, ενώ ορίζει, ακόμα, τη δημιουργία εθνικού συμβουλίου, αρμόδιου για την πολιτική του Αμαζονίου.
Απώτερος σκοπός είναι η κατοχύρωση και διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και την ρύθμιση των οικονομικών δραστηριοτήτων στο τροπικό δάσος.
Αναλυτικότερα, σε περίπτωση έγκρισης του νομοσχεδίου μπαίνουν περιορισμοί στη δυνατότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων να δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αμαζονίου.
Οι εταιρείες θα πρέπει να αναζητούν την έγκριση της κυβέρνησης της Βραζιλίας, καθώς και να καταβάλουν μερίδιο από τα κέρδη, που προέρχονται ως αποτέλεσμα της δραστηριοποίησης στον Αμαζόνιο.
Ο κ. Zveiter τόνισε, κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου, ότι η υφιστάμενη κατάσταση στον Αμαζόνιο είναι ανεπίτρεπτη, καθώς και ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή πρέπει να σταματήσει, η οποία έχει οδηγήσει σε κλιματικές αλλαγές και ακραία καιρικά φαινόμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης