Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Draghi ωθεί ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Παραμένει στο επίκεντρο η Ελλάδα

Ο Draghi ωθεί ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Παραμένει στο επίκεντρο η Ελλάδα
Θετικά λειτουργούν για τις αγορές οι δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα εφαρμοστεί πλήρως και για όσο διάστημα χρειαστεί
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, αντιδρώντας θετικά στα μηνύματα του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ο οποίος τόνισε χθες ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της τράπεζας θα εφαρμοστεί πλήρως και για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο.
«Αν και έχουμε ήδη δει ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν ληφθεί στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και την οικονομική εμπιστοσύνη, αυτό που τελικά μετράει είναι ότι βλέπουμε ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα στις επενδύσεις, την κατανάλωση και τον πληθωρισμό», ανέφερε ο M. Draghi.
Για τον σκοπό αυτό, υπογράμμισε, θα εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα αγοράς όπως έχει ανακοινωθεί και σε κάθε περίπτωση, μέχρι να δούμε αξιοσημείωτη προσαρμογή στην πορεία του πληθωρισμού.
Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να παραμένει στο επίκεντρο η Ελλάδα, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να σημειώνει την Πέμπτη ότι παραμένει ευέλικτο στις συνομιλίες για το χρέος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι διεθνείς πιστωτές να φτάσουν σε μια συμφωνία με την Αθήνα σύντομα.
Στα της σημερινής συνεδρίασης και περί τις 10:35 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,33%, στις 11.596 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,35%, στις 6.997,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,36%, στις 5.047,30 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,15%, στις 11.415,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει κέρδη περί το 0,1%, στις 23.565 μονάδες.
Υψηλότερα κατά 0,3% κινείται τέλος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, στις 399,18 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης